4 gyakori hiba, amiért kicsinek érzi a fürdőszobát
2021. április 01. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4 gyakori hiba, amiért kicsinek érzi a fürdőszobát

Egy apró fürdőszobában nagy falat a felújítás, a lakberendezés, de azért nem reménytelen. Nagyobbá ugyan nem tehetjük, de praktikusabbá és kellemesebbé igen. Lássuk, milyen hibákat érdemes elkerülni, és milyen ötletekkel varázsolhatjuk kényelmesebbé fürdőszobánkat.

Tipp #1:

A mosógépet általában kénytelenek vagyunk a fürdőszobában elhelyezni, ezzel is csökkentve az amúgy is kicsi helyet. Ha a felújítás a konyhára is kiterjed, gondoljuk át, nem tehetjük-e oda ezt a háztartási eszközt. Ha mégis muszáj a fürdőben hagyni, akkor is érdemes az elöltöltős mosógépek keskeny változatában gondolkozni, hiszen a fölötte lévő rész jobban kihasználható, mint a felültöltősek esetében.

Tipp #2:

Ha nem ragaszkodunk a fürdőkádhoz, azzal is nyerhetünk helyet, ha helyette zuhanykabint építünk be. Kis fürdőszobába javasolt a negyed köríves változat. 

Tipp #3:

Ha már szétbontjuk fürdőszobánkat, ne feledkezzünk meg a radiátorról sem. Ha tehetjük, cseréljük törölközőszárítósra, így egyben tárolási funkciót is el fog látni. Ha az eredeti helyén nem férne el ez a verzió, ne mondjunk le róla azonnal, kérjünk tanácsot egy fűtésszerelőtől a lehetőségekkel kapcsolatban.

Tipp #4:

Kis fürdőszobába ne válasszunk sötét vagy nagy csempéket. Ha többféle csempét akarunk használni, akkor kombináljuk egy csempecsalád színeit és dekorelemeit, hogy harmonikus végeredményt kapjunk. 

Vásárlás előtt érdemes rászánni az időt, hogy kimérjük és méretarányosan megrajzoljuk, hogy is fog kinézni a csempe feltéve, hiszen ez az egyik legköltségesebb eleme a felújításnak, ne legyen csalódás a végeredmény. Továbbá a segédanyagokon sem érdemes spórolni, mert egy „kedvezőbb árú” ragasztó nem biztos, hogy olyan sokáig tartja a helyén a burkolatot, mint ahogy mi azt elképzeltük.

Ezeket a tanácsokat szem előtt tartva bizonyosan sikerül egy kisebb fürdőszobából is jól használható helyiséget kialakítani.

Ha további szaktanácsra lenne szüksége a fürdőszoba-felújítással kapcsolatban, akkor keresse fel honlapunkat >>

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4916458048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása