A panelkonyha, amiben még Gordon Ramsay is otthon érezné magát
2021. április 19. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A panelkonyha, amiben még Gordon Ramsay is otthon érezné magát

Pici, meseszép és eszméletlenül praktikus. Hogyan lehet kihozni a maximumot egy apró panelkonyhából? Mi már tudjuk. És el is áruljuk ☺

Nem tudom, Ön hogy van vele, de mi rajongunk az apró konyhákért. Na, nem a kihívás miatt, hogy mit hagyjunk ki belőle, hanem azért, mert néhány kreatív ötlettel egy olyan hellyé varázsolható, ahol a főzés valódi élménnyé válik. Ezért most összeszedtük azt a 6 kritériumot, amelyet érdemes figyelembe vennünk, ha a konyhánk nem nőtt túl nagyra. 

Ha sok a fehér, nagyobb a konyha

f829457183635fba6cf6ca46db8a430b.jpg

KÉP FORRÁSA: https://www.solebich.de/

Azt már régóta tudjuk, hogy a fehér szín tágítja a térérzetünket. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy egy apró konyhában a fal a legkevesebb, ami látszódik. Ezért a színválasztásnál legfőképp a szekrények, a hűtőgép, a sütő és a mosogatógép színét kell figyelnünk. 

Ha hosszúkás, de keskeny

53d692ccea393c9b1f2478f4d5e81d6f.jpg

KÉP FORRÁSA: https://www.amazon.co.uk/

A hosszú, de keskenyre szabott konyhákat érdemes magunkra szabni. Egy hosszú pult, hosszú polcok elképesztő mód fel tudják dobni a helyiséget. Vigyázzunk arra, hogy szekrények, berendezések ajtóinak nyitása során semmi ne koppanjon semmivel.

A konyhák imádják a színeket

Bár a fehér tágítja a teret… igaz, csak vizuálisan, ha inkább elmennénk a színes konyha irányába, akkor ne féljünk izgalmas falat vagy színes csempét választani arra a kis falfelületre, ami egy konyhából látszik.

72df255caa7755bd5779268803717cf8.jpg

KÉP FORRÁSA: https://www.redonline.co.uk/

Ha nem muszáj, ne pakoljuk túl

e265e9cae92f5751cd233a10b4990d37.jpg

KÉP FORRÁSA: http://bodyartstyle.com/

Ha nem feltétlen szükséges a mosogatógép, hagyjuk el. Ha nem létfontosságú a rengeteg szekrény, mondjunk le róla. Rendezzük be a konyhát olyannak, ahol lehet akár egy jót reggelizni. 

Mégis mozog a konyha

zsurkocsi.PNG

KÉP FORRÁSA: https://www.apartmenttherapy.com/

Egyre elterjedtebb megoldás az apró konyhákban a zsúrkocsik használata, amit könnyen ide-oda tologathatunk, ha éppen útban lenne. Ezzel a megoldással növelni tudjuk a mozgásterünket. 

Már csak Tom Cruise hiányzik a pult végéből

Sokan vannak úgy, hogy míg az ebédet és a vacsorát az ebédlő részben vagy a nappaliban fogyasztják el, a reggelit meghagynák a konyhának. Számukra lehet tökéletes a bárpultos, bárszékes megoldás. Alig foglal helyett, mégis stílusos és kényelmes. 

572e6321d4cc4f263bdd677cc5ccae96.jpg

KÉP FORRÁSA: https://www.buzzfeed.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1416458268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása