Így újítsa fel a konyháját pár ezer forintból
2021. május 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így újítsa fel a konyháját pár ezer forintból

Nagyobb felfordulás és pénzráfordítás nélkül is sokat változtathatunk a konyhánk megjelenésén, stílusán, esetleg még praktikusabbá tehetjük azt. Jöjjön 6 egyszerű és pénztárcabarát tipp!

Ha meguntuk a konyhánk jelenlegi állapotát, stílusosabbá, esetleg praktikusabbá is tennénk, ám mindehhez nem szeretnénk teljes mértékben felforgatni egy átalakítás miatt, akkor a következő tippek segíthetnek abban, hogy merőben új külsőt kapjon ez a helyiség.

  • Kis konyha, nagy ötletek

hkliving.jpg

Főként az apró alapterületeken jöhet jól ez az egyszerű, ám mégis látványos trükk. Ha a nagy serpenyőink már nem férnek el a szekrényben, akkor ideje, hogy azon kívül kapjanak helyet – például egy falra szerelhető sínen vagy a magasba lógatva, ahol a konyhánk ékeivé is válhatnak.

  • Szekrényfestés a konyhában

Ha a konyhaszekrény cseréjére nincs lehetőség, akkor ragadjunk ecsetet! Mielőtt belevágunk a festésbe, mérlegeljük, hogy a projektre bizony több hétvégénk is elmehet: a szekrények letisztítása, csiszolása, alapozása, festése és a száradás hosszabb időt vesz igénybe. Ám megéri: a változás egészen szembetűnő lesz.

shutterstock_757818340.jpg

  • Matrica vagy öntapadós tapéta

Ha macerásnak tartja a konyhaszekrény festését, akkor vinyl fóliával vagy lehúzható, öntapadós tapétával is beboríthatja a konyhabútort. 

  • Zárt szekrényből nyitott polcok

Egészen felfrissíti az összképet, ha akár csak egyetlen helyen is levesszük a konyhaszekrények ajtajait, és nyitottá alakítjuk. Így nagyobb és átláthatóbb is lehet a helyiség. Itt tárolhatjuk a mutatósabb edényeket, a szakácskönyveket, fűszernövényeket.

239-222-d05-103-234-j17.jpg

  • A mosogató új ruhája: a csap

Viszonylag gyors és egyszerű módja annak, hogy feldobjuk a konyhánk megjelenését, ha lecseréljük a csapot. Válasszunk magas ívű darabot, ami korszerű, modern és praktikus is.

ikea-kitchen-storage-stock-soup-multi-pots-slow-cookers-flatware-more-kitchen-tools-water-coolers-kitchen-islands-carts.jpg

  • Akasztók a szekrény alatt

A pult és a felső szekrények vagy polcok közötti tér valójában a lehetőségek tárházát rejti, amelyet ügyes trükkökkel még inkább kihasználhatunk. Szereljünk fel ide néhány csészehorgot, és tároljuk itt a kedvenc bögréinket és konyhai eszközeinket, hogy mindig kéznél legyenek.

A lakaskultura.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7616499342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása