Ez a 4 egyszerű tipp megváltoztatja az egész otthonát!
2021. május 24. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ez a 4 egyszerű tipp megváltoztatja az egész otthonát!

A lakberendezés színtrendjeiben most egy olyan semleges, naturális, visszafogott és meleg árnyalatokat felsorakoztató színpaletta kerül előtérbe, amely támogatja a lelket, nyugalmat teremt és türelemre ösztökél. Íme, 4 tipp, amivel az egész otthona hangulata pozitív irányba változhat.

  • Legyen optimista – okker a láthatáron

Nagy eséllyel hódít idén a halvány okkersárga – amely nemcsak a borús hétköznapokat tölti fel élettel, de reményteljes fényt ad. Egy igazi menő árnyalat ez, amely nem vakít, nem rikít, nem túl sok, de nem is kevés – amely talán épp azt a bizakodást fordítja le a színek nyelvére, amelyre jelenleg a legnagyobb szükség van a kedélyállapotunkra oly nagy hatással lévő otthoni környezetben. 

Ez a kiegyensúlyozott, legkevésbé sem tolakodó árnyalat elég neutrális ahhoz, hogy harmóniába lépjen az enteriőr már meglévő anyagaival, színeivel és textúráival, míg melegségével felemelő asszociációkat kelt. Tónusai nemcsak egymással, de szürkékkel, földszínekkel, sőt vibráló sárgákkal és mélyebb színekkel is jól kombinálhatók – az okker önmagában vagy más színekkel a különböző stílusú lakások falfelületeinek is derűlátó olvasatot adhat.

  • Fények játéka a falakon

Idén sokkal inkább a komfort, mint a tökéletesség kapja a főszerepet. Figyeljük meg, hogy a nap során a természetes és a mesterséges fények miként alakítják a különböző tereket és hangulatokat. A tapasztaltakat kreatív módon, a falfestésben is kamatoztathatjuk. Például egy szürkés pasztellárnyalathoz társíthatunk egy okkersárga vagy terrakotta színfoltot, csíkot – amellyel „megjeleníthetjük” a fényt a falon. 

  • Neutrális-élénk színtársítások

Frissítsünk fel egy semleges falszínt némi vidámsággal, egy élénkebb árnyalat használatával: például egy hamuszürke szobában egy-egy fal napsárga kifestésével kifejezhetjük a bennünk rejlő életerőt. Az ilyen kis újítások nemcsak izgalmasabbá teszik a hétköznapokat, de optimizmussal is áthatják környezetünket – amire továbbra is nagy szükségünk van.

  • Időtlen naturális árnyalatok

A naturális színek sosem mennek ki a divatból – főleg egy olyan időszakban, amikor a megszokottnál is jobban felértékelődik az utazás, a természettel való kapcsolódás vágya. A földszínek – bézsek, barnák, csontszínek – mellett használjunk olívazöldet, kisebb felületeken akár mélyzöldet is, főként azokban a helyiségekben, ahol a legtöbb időt töltjük, ahol a szellemi aktivitás is teret kap. A zöldek kiváló szolgálatot tehetnek a dolgozónak vagy akár egy tanulósarokban – hiszen segítik a kreatív gondolatok megszületését és a pozitív gondolkodás elősegítését.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4116562066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása