Nem fogja elhinni! Íme, 7 retró trend, ami visszatér az otthonunkba
2021. május 24. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Nem fogja elhinni! Íme, 7 retró trend, ami visszatér az otthonunkba

Hihetetlen: a nagyszüleink otthonában látott elemek most divatosabbak, mint valaha! A járványhelyzettel felerősödött a tendencia, hogy újra felfedezzük a régi dolgokat: gondoljunk csak az otthoni kenyérsütésre. Íme, 7 régen látott dekorációs elem, amellyel otthonosabbá, kényelmesebbé és szeretetteljessé válik az otthonunk.

  1. Virágok a falon, textilekenű

dfs_1089647.jpg

Ugyan a virágmotívumok megjelenése nem számít újdonságnak, az előrejelzések szerint ezek túlzás nélkül átveszik az uralmat az otthonokban. A kanapé kárpitjától kezdve a tapétán át az étkészleten bárhol is jelennek meg, egyszerre teremtenek meleg és bűbájos hangulatot.

  1. Gobelin

shutterstock_1298784853.jpg

Egykor a nagymama kedvenc időtöltése volt a gobelin készítése, amelyből a falakra is került egy-egy darab. A kézműves termékek iránt megnőtt figyelem újra visszatért erre a rég elfeledett hobbira, ám természetesen modernebb mintákkal, színekkel és formákkal.

  1. Tálalószekrények és vitrinek

12315092_12315132-836x1200.jpg

A régi idők értékes darabjainak, a nagyi féltve őrzött porcelánjainak adnak otthont ezek a bútordarabok, amelyek nagyon látványos elemei lehetnek az otthonoknak. Aki az időtállóságra, nem mellesleg a fenntarthatóságra törekszik, tömörfa bútorokat válasszon a legszebb étkészletének tárolására.

  1. Díszes keretek

keppp.JPG

Az antik tükrök egy ideje újra reneszánszukat élik, ehhez csatlakoznak a díszes képkeretek is, amelyek önmagukban is izgalmas látványt nyújtanak. Minél kopottabb, minél jobban látszik rajtuk az idő vasfoga, annál különlegesebbek.

  1. Fali dísztányérok

11239578_11239591.jpg

A képek után a dísztányérok is helyet követelnek maguknak a falakon: a színes-mintás darabokat nemcsak a szekrényben őrizhetjük, hanem az otthonunkat is dekorálhatjuk velük.

  1. Színes üvegáru

Eredetileg a nagy gazdasági világválság hívta életre a színezett üvegpoharakat, tányérokat és más üvegárukat, mivel az előállításuk jóval olcsóbb volt, mint a tiszta üvegből készült daraboké. Bár emiatt gyengébb minőségűnek is tartják, a közösségi média hatására újra kezdenek visszaszivárogni terítékként az asztalokra.

  1. Kerek díszpárnák

green-gate2.jpg

A hetvenes évek legnagyobb sztárjai újra hódítanak az otthonokban, ám természetesen modernebb formában: húzott, középen gombbal díszített, bársonyból, esetleg más nyomott mintás anyagokból készült körpárnák nemcsak a nappalikban, hanem az ágyakon és a teraszon is stílusteremtő darabokká válhatnak.

A lakaskultura.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2516499360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása