6 felújítási ötlet, amire egy délután elég
2021. június 03. írta: Minden, ami lakásfelújítás

6 felújítási ötlet, amire egy délután elég

A felújítási munkálatok mindig rengeteg macerával járnak: pakolás, kosz, állandó takarítás, és valami mindig közbejön… Néhány munkával azonban akár pár óra alatt is elkészülhetünk, és látványosan feldobhatjuk velük az otthonunkat. Íme, 6 villámgyors felújítási ötlet!

  1. Mintha új csempék lennének

Könnyen hozzászokunk az elszürkült vagy elsárgult fugához, és talán észre sem vesszük a repedt szegélyeket. Ám mind a kettőt viszonylag egyszerűen meg lehet oldani. Célzottan színezzük át  a fugát, például a Fuga Frescával, amellyel a fugaszín egyenletesebbé válik, csökkenti a vízfelvételt, és így megkönnyíti a tisztítást. A szegélyt cseréljük le, így konyhánk vagy fürdőszobánk olyan lesz, mintha új lenne.

  1. Cserélje le a fogantyúkat

Állandóan használjuk őket, így szinte már észre sem vesszük, milyenek. Vegyünk néhány izgalmas, új fogantyút, lehet modern, antik, díszes, bohém – mindegy, az a lényeg, hogy jó legyen ránézni. Ezenkívül elég lesz egy csavarhúzó és egy szabad délután.

  1. Új textilek, új dizájn

Valamivel költségesebb, de bármikor lecserélhetjük az összes textilünket, a díszpárnáktól kezdve a függönyökig. Játsszunk a színekkel és a stílusokkal, de figyeljünk a színek és minták összhangjára.

  1. Fessen újra bútorokat!

Ha a fogantyúk lecserélése nem elég nagy lépés, akkor fesse át néhány kisebb bútorát. Ez több időt vesz igénybe, viszont akik örömüket lelik a bútorfestésben, imádni fogják a munkálatokat és az új dizájnt is.

  1. Legyen egy hangsúlyos fal

Nem kell átfesteni az egész szobát – elég, ha egy falat hangsúlyossá teszünk a szobában. Új színűre is festhetjük például a Mapei festékeivel, vagy tapétát is felrakhatunk. Ha egyszerű és gyors megoldást keresünk, akkor öntapadós tapétát is használhatunk, ezt még csak el se ronthatjuk, hiszen bármikor újrarakhatjuk.

  1. Dobja fel a bejáratot

A bejárati ajtó az első, amit mindenki lát. Kapjon egy új színt – vagy fesse újra a régi színére! Amíg várja, hogy száradjon a festék, elérkezett a tökéletes idő arra, hogy kitakarítson az ajtó előtt és az előszobában. Ha némi plusz befektetést tenne, akkor vegyen egy lábtörlőt, amely passzol az ajtó új színéhez, a koronát pedig tegye fel néhány újonnan vásárolt növénnyel!

De ha kedvet kapott egy nagyobb felújításhoz is, és kérdése van, segítünk! Kattintson ide, és kérdezze szakembereinket: https://www.mapei.com/hu/hu/szaktanacs-mapei

A lakaskultura.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5916561996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása