5 trükk, amivel a kicsi fürdőszoba nagyobbnak érződik
2021. június 30. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 trükk, amivel a kicsi fürdőszoba nagyobbnak érződik

A fürdőszoba általában a lakás legkisebb helyisége, de apróbb változtatásokkal és átalakításokkal tágasabbnak mutathatjuk. Íme, 5 optikai trükk, amellyel nagyobbnak tűnik még a legkisebb méretű fürdőszoba is.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy ügyes színválasztással, megvilágítással és berendezési ötletekkel optikailag sokat javíthatunk a térérzeten.

  1. Vezessük a fényt tükörrel!

Az egyik leghatékonyabb módja a tér optikai növelésének a tükrök használata. Egy apró fürdőben valóban aranyat érhet egy túlméretezett darab: nemcsak tágítja a teret, de a fényt is visszaveri, ami által világosabbá válik a helyiség.

  1. Figyeljünk a világításra!

A sötét fürdőszobánál kevés nyomasztóbb dolog lehet egy lakásban. Használjunk minél több fényforrást! Egyrészt derűsebb és tágasabb lesz tőlük a tér, másrészt praktikus okokból sem elhanyagolható a jobb megvilágítás.

  1. Kisméretű szaniterek, lebegő bútorok

Ha kicsi a felhasználható területünk, érdemes kisebb méretű dolgokkal berendezni. Erre a célra már rengeteg típusú szaniter közül válogathatunk: hosszított, de keskeny mosdók oldalt elhelyezett, vagy falra szerelhető csapteleppel, falra szerelt vécékagylók, és mindenek előtt lebegő, avagy falra szerelt bútorok. A lebegő bútorok különösen légiesek, elegánsak, nem nyomják össze a teret.

  1. Üvegajtók minden mennyiségben

Egy kis fürdőszobában törekedjünk arra, hogy látható maradjon minden falfelület: használjunk teljesen átlátszó üvegajtókat, üvegfalakat, hanyagoljuk a tejüveget vagy a fóliázott felületeket! Utóbbiak mind csak elzárnak egy részt a fürdőszobából, ezáltal csökkentik a belátható területet és nyomasztóvá teszik az egyébként is apró helyiséget.

  1. Stílusos és könnyed dekorációs fürdőszobaelemek

Már egy izgalmas mintájú és színű fürdőszobai szőnyeggel vagy más, kisebb dekorációkkal feldobhatjuk a fürdőszobát. Egy dologra figyeljünk: ne halmozzuk túl a kiegészítőket, hiszen a kis hely hamar túlzsúfolttá válhat tőlük. Minél több apró tárgy van a mosdókagylón, annál nagyon az esélye, hogy a rendetlenség eluralkodik a helyiségben.

Ha nagyobb felújítás előtt áll, és szakmai kérdése van, segítünk! Kattintson ide, és kérdezze szakembereinket >>

A lakaskultura.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr916593742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása