5 trükk, hogy a kis fürdőszoba nagyobbnak tűnjön
2021. július 14. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 trükk, hogy a kis fürdőszoba nagyobbnak tűnjön

Nagy kihívás egy kisméretű fürdőszoba felújítása, ráadásul több hibát is elkövethetünk, amivel még szűkösebbnek érezzük aztán a teret. Ha a következő 5 tanácsot megfogadja, elkerülheti ezeket a buktatókat, és a lehető legtöbbet hozhatja ki a kis térből is.

  • Fény és tér

A fényes, világos falak, burkolatok vizuálisan növelik a teret. Kis fürdőszobában ideális színválasztás a fehér, bézs, világoskék, világosszürke, illetve ezek árnyalatainak kombinációja. Érdemes továbbá króm szerelvényeket választani.

  • Méretek

Érdemes megfontolni, hogy kis helyiségbe inkább közepes méretű burkolatokkal tervezzünk. A túl nagy méret nehézkesnek, oda nem illőnek tűnhet, a túl kicsi csempe viszont vizuálisan csökkenti a fürdő méretét – különösen akkor, ha kontrasztos fugát használunk.

  • Burkolat, festék

Kis fürdőben, mellékhelyiségben nem feltétlenül jó megoldás minden falat a mennyezetig burkolni, mert ez szűkítheti a teret. A falak felső részeire választhatunk egy szép világos vagy élénk színt, szép tapétát, nedvességet tűrő anyagból. A festék kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy páraáteresztő és vízlepergető képességű legyen, továbbá algásodás- és penészedésgátló. Ilyen például a Silancolor Pittura Plus, amely széles színválasztékban készül.

  • Fuga

Egy hagyományos, szerényebb csempe is látványossá, stílusossá tehető, ha színes fugát használunk. Kiváló ötlet, ha a falak felső részén használt festékszínt összehangoljuk a fuga színével. A fürdőszobákban gyakori vendég a pára, ezért érdemes az Ultracolor Plus fugázót választani, amely BioBlock penészedésgátló, illetve a Drop-Effect vízlepergető technológiával készül. 

  • Világítás

Kis helyiségben is érdemes kiemelten kezelni a világítást, a funkcionális előnyök mellett a jól tervezett fényekkel sokat lehet javítani a fürdő hangulatán, a színes LED égők, sorok pedig a luxus érzését is erősíthetik.

Ha szakmai kérdése van a felújításával, építkezésével kapcsolatban, kérdezze szakembereinket: https://www.mapei.com/hu/hu/szaktanacs-mapei

 

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3116593788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása