A hét legcsodálatosabb konyhái, amit nem lakberendezők, hanem a lakók terveztek
2021. július 19. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A hét legcsodálatosabb konyhái, amit nem lakberendezők, hanem a lakók terveztek

Egészen hihetetlen, mire képesek az emberek, ha szeretik az otthonukat, konyhájukat. Most például azt bizonyították be, hogy varázsolni nem csak Harry Potter tud. Jöjjenek a képek…

A klasszikus

Kíváncsi, hogyan lehet egy klasszikus, egyfalas kis konyhát a szépség tárgyává varázsolni? 

A fehér fából készült zárt szekrényeket a tulajdonosa szellős, barátságos nyitott polcokká alakította át. Így ugyanis jobban mutatnak a bolhapiaci porcelánok, üvegáruk és egyéb kincsek. A hétköznapi mennyezeti lámpát pedig egy kecses csillárral helyettesítette, ami megkoronázza ezt a kicsi, de elegáns vidéki konyhát.

A „szigetes”

Minden U alakú konyha tulajdonosának szembe kell néznie a meghatározott tér kihívásával. A helyzetet ennél a konyhánál tovább rontotta, hogy egy masszív, nem szögletes (kilencoldalú) konyhasziget uralta a területet, elszívva az értékes alapterületet. Ráadásul a sziget nyúlványai belógnak a helyiségbe, még több területet kisajátítva. De volt egy megoldás.

Először is helyet szabadítottak fel azáltal, hogy a hűtőszekrényt a szekrényekbe süllyesztették. De a mindent megváltoztató megoldás az volt, hogy a hatalmas szigetet egy gyönyörű, szabadon álló fekete szigetre cserélték. A négyoldalú és mérsékelt méretű új sziget nemcsak több helyet biztosít a lakóknak, de gyönyörű kiegészítő is, amely illeszkedik a szekrényekhez.

A Tudor

Ez vajon egy hagyományos L-alakú konyha vagy egy angol Tudor stílusú házikó konyhája? Egy kicsit mindkettőből. Az biztos, hogy a tulajdonosok valóban a klasszikus L-alakból indultak ki, amely oly sok otthonban megtalálható. Azonban fogták a „teret” és átalakították egy bájos, fényárban úszó, hangulatos házikó hangulatú térré.

A sárgaréz újra divatos, persze nem a nyolcvanas évekbeli sárgaréz. A lakók megfontoltan használták a sárgaréz elemeket, ahelyett, hogy mindenhová elszórták volna. A sárgarézen ráadásul idővel mély, antik patina alakul ki. Ami ezt a kis konyhát felejthetetlenné teszi, az a fehér szín dominanciája. 

A kicsi

Ha kicsi a konyhánk, érdemes kreatívnak lenni, ha a tér átrendezéséről van szó. E konyha tulajdonosának volt egy problémája: a tűzhely korábban a dobozszerű kis konyhájának sötét zugában helyezkedett el. 

A megoldás? Átrendezés. A lakók elsőként egy reggelizőpultot építettek be, és a főzéshez kapcsolódó tevékenységeket is oda helyezték át. Ezzel rengeteg helyet szabadítottak fel további szekrények számára. Így a konyha olyan hely lett, ahol a lakók társasági életet élhetnek, miközben fantasztikus dolgokat főznek. 

Ha szakmai kérdése lenne bármilyen felújítási vagy építkezési munkával kapcsolatban, akkor klikkeljen és kérdezzen >>

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr416593806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása