Penészveszély? Figyeljen az első jelekre!
2021. augusztus 04. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Penészveszély? Figyeljen az első jelekre!

Ha egy falfelületen már a téli hónapokban megjelentek a penészfoltok, nyáron viszont mérséklődik a látványuk, az nem azt jelenti, hogy a penészesedés megszűnt, csak némileg visszafejlődik, kiszárad, halványodik, de attól még jelen van a lakásban. Íme, a penészmentesítő megoldás, amelyre a meleg időszak kiváló időpont.

A spórák megtapadhatnak újabb területeken, és jellemzően a következő télen ismét találkozhatunk a penészfoltokkal, legtöbb esetben ajtók, ablakok, sarkok környékén.

A penész kialakulásának legfőbb tényezői a nem megfelelő szobahőmérséklet és páratartalom, valamint a nem megfelelő szigetelésű falak lehetnek. Ha hatékonyan akarjuk felvenni a harcot a penész ellen, akkor a kiváltó okok feltárásával és megszüntetésével kell kezdenünk. Bármilyen kezelés csak időszakos megoldás lehet mindaddig, amíg a kiváltó okokat nem szüntetjük meg. Ehhez gyakran szakember segítségére is szükség lehet. 

killing-of-mold-on-room-wall-with-chemical-spray-p44rqv8.jpg

Amíg a penészedés okát nem tudjuk teljességgel megszüntetni, addig is érdemes helyi kezelést alkalmazni, meggátolni a spórák újabb felületeken való megtapadását – erre optimális időszak a nyár, amikor szárazabb a levegő és kevesebb a pára.

A már fertőzött felületek kezeléséhez optimális körülményeket biztosít a meleg évszak

A penészes fal kezelése

Első lépésként a fertőzött felületet Silancolor Cleaner Plus penészlemosóval kezeljük, amely a mohák, algák és penészgombák mélységi eltávolítására használható tisztítószer. 

8-12 óra elteltével, de mindenképpen a fal teljes megszáradása után, fel lehet hordani rá a Silancolor Primer Plus-t, amely egy szilán- és sziloxán bázisú algásodás és penészedésgátló diszperziós alapozó. A termék különleges jellemzői alapján az aljzatnak fokozott vízlepergető képességet nyújt, miközben légáteresztő képességét változatlanul hagyja. A Silancolor Primer Plus egyenletessé teszi az aljzat nedvszívó képességét, és tapadásfokozóként működik.

woman-painting-wall-gdg8xqg.jpg

A Silancolor Primer Plus-t 24 óra elteltével lehet átfesteni. A Silancolor Pittura Plus nagy páraáteresztő és vízlepergető képességű, fokozott hatékonyságú algásodás- és penészedésgátló szilikongyanta bázisú diszperziós védőfesték bel- és kültéri falakra. Ez a festék rendkívüli ellenállást mutat az algásodással, a penészedéssel és a gombásodással szemben.

Ha további kérdései vannak felújítással, építkezéssel kapcsolatban, kérdezze szakembereinket >>

A lakaskultura.hu cikke nyomán.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4416616846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása