3 lakberendezési mítosz, ami megbukott – ezeket a szabályokat felejtsd el!
2021. november 18. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3 lakberendezési mítosz, ami megbukott – ezeket a szabályokat felejtsd el!

Otthonuk dekorálása során rengeteg szabályt próbálunk követni, annak ellenére, hogy számos ilyen iránymutatás mostanra már elavult. Ezek közül mutatunk be hármat, melyeknek már egyáltalán nem kell megfelelnünk.

227829_w.jpg

  1. mítosz – A sötét színek kicsinyítik a teret

Korábban úgy vélték, hogy míg a fehér falak nemcsak világosabbá, hanem tágasabbá is varázsolnak egy otthont, addig a sötét árnyalatok épp ellenkezőleg hatnak, sőt mi több, nyomasztó hatást keltenek. A jelenlegi trendek viszont azt mutatják, hogy nem kell félnünk ezektől a színektől: a sötét árnyalatok elegáns és modern hatást keltenek. Teljesen mindegy, hogy a hálószobában, a folyosón vagy a nappaliban festjük sötétre a falakat, ezek az új meglátások vitathatatlanok! Érdemes ebben is a középutat választani, és nem minden falat sötét színűre festeni, csak egy kiemelt részt, amellyel izgalmassá tehetjük a teret.

  1. mítosz – A nyitott polcok kaotikus hatást keltenek

Ez a szabály szintén megdőlni látszik, így a zárt szekrények uralma hamarosan véget érhet. A nyitott polcrendszerek ugyanis rengeteg tárolóhelyet biztosítanak, továbbá középpontba helyezik a dekorációkat. A legjobb kombináció, ha vegyítjük a zárt és a nyitott megoldásokat, hiszen az valóban igaz, hogy senki se szeretne nap mint nap például iratokat és mappákat nézegetni. Arra szintén figyeljünk, hogy ne pakoljunk túl sok tárgyat az ilyen polcokra, továbbá színben passzoljanak egymáshoz.

  1. mítosz – Tilos keverni a mintákat

Ez a szabály a divatvilágban már évek óta nem állja meg a helyét, hiszen nincs is annál trendibb, mint amikor a legkülönbözőbb mintákat keverjük egymással az öltözködésben. Így van ez a lakberendezésben is, hiszen az otthonunkba is remekül mutat, ha a virágos mintákat geometrikus motívumokkal vegyítjük. Mindössze arra ajánlott figyelni, hogy a különböző mintáknak legalább az alapszínük legyen azonos vagy hasonló, így lesz ugyanis harmonikus az összkép.

Ha szeretnéd az új szabályoknak megfelelően felújítani az otthonodat, de kérdéseid vannak, mielőtt belevágnál a termékválasztásba, vásárlásba, kérdezd szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

Ha pedig szeretnéd igénybe venni az állami otthonfelújítás támogatást, kattints ide az online segítségért

(Cikk forrása)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1716719184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása