Last minute: Gyors és látványos karácsonyi dekorötletek
2021. december 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Last minute: Gyors és látványos karácsonyi dekorötletek

Mindjárt itt a karácsony, és még sehogyan sem állsz az otthonod feldíszítésével? Esetleg kellene még néhány látványos, gyors dekorötlet? Íme, néhány ötletes karácsonyi dekoráció, amit tényleg nagyon gyorsan össze lehet hozni, és fillérekbe kerül.

A leggyorsabb és leglátványosabb módszer, ha lecseréled a lakásban a textileket. Egy karácsonyi függöny, terítő vagy néhány párnahuzat csodákra képes. Színekben törekedj arra, hogy minél több pirosat, bordót, sötétzöldet, sötétkéket, aranyat és ezüstöt használj, amelyek visszahozzák az ünnepi hangulatot. Anyagokban a szatén, a bársony, és a szőrme lehet a befutó. De ha kedveled a naturális, kissé rusztikus, vagy épp skandináv vonalat, a len, a gyapjú és a vászon lesz számodra a legmegfelelőbb.

Aztán ott vannak a figurális díszek, mint a mikulás, a szarvasok és a diótörők, amikkel szintén elérheted a kellő hatást, és persze ne feledkezz meg a gyertyákról, lámpásokról, és csillagdíszekről sem! De ne szórd szét őket a lakás különböző pontjain, inkább alakíts ki belőlük kisebb csoportokat, ami szuper fókuszpontja lehet majd az otthonodnak.

Azonban ha még ennél is olcsóbban szeretnéd megoldani a karácsonyi dekorációt, érdemes a természet felé venned az irányt! Szerezz néhány faágat, és girlandszerűen rendezd el az ablakkeret köré. Ezek az ágak akár a karácsonyfa faragása közben is a rendelkezésedre állhatnak.

Ha a fa díszítése után maradt még olyan karácsonyfadísz, amit nem használtál fel, ne tedd vissza őket a dobozba, hanem találj nekik helyet a lakás különböző pontjain. Vidám hangulatot teremt, ha egy-egy váratlan helyen bukkannak fel a karácsonyi díszek. Akár egy felesleges kaspóba is elrendezheted őket, így még mutatósabb lesz a kompozíció.

A természet közeliségét hangsúlyozza, ha felkarikázol egy narancsot, megszárítod és girlanddá összefűzöd, egy szekrényt például látványosan dekorálhatsz így, ahogy a képen is látható. Boldog karácsonyt kívánunk!

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8216725804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása