Így tudod könnyen és költséghatékonyan felújítani a fürdőszobát
2022. április 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így tudod könnyen és költséghatékonyan felújítani a fürdőszobát

Egy fürdőszoba felújítása rengeteg tervezéssel, macerával és persze hihetetlen kiadásokkal járhat. Nem csoda, hogy legtöbben csak halogatják, amíg csak lehet. De hogyan álljunk neki? Íme, néhány kézzelfogható, költséghatékony tipp.

mason-working-on-a-bathroom-renovation.jpg

Válasszunk pénztárcakímélő, mégis stílusos és időtálló burkolatot

A burkolás könnyen elviheti a büdzsénk nagyját – érdemes ezért jó ár-érték arányú burkolatot választani. Olyan csempét és járólapot keress, amely stílusos, megfelel a trendeknek, de emellett időtálló és pénztárcabarát is. A kisebb fürdőkbe remek választás a fehér szín, mert tágasabbnak láttatja a teret.

Helytakarékosság stílusosan

A parányi alapterület nem jelenti azt, hogy nem találhatjuk meg mindennek a helyét. Okos tervezéssel és a megfelelő berendezésekkel könnyen kialakíthatunk egy funkcionális és stílusos fürdőt csupán néhány négyzetméteren is. Egy megfelelő alakú zuhanytálca, egy keskenyített mosdó, a falba sülyesztett polcok vagy egy olyan fürdőszobaszekrény, amely fiókjaival, tükrével és beépített világításával komplett megoldást nyújt, mind helyet spórol meg nekünk.  

53995-sink-and-mirror-in-bathroomm.jpg

Ügyeljünk a kontrasztokra!

A körültekintő látványtervezés nemcsak esztétikai szempontból fontos, de biztonság szempontjából is. Ha például az egész fürdő világos a padlótól a szanitereken és bútorokon át a plafonig, akkor könnyen túl légiessé, lebegőssé válhat a tér.

Ez zavaró lehet a szemnek: úgy érezhetjük, nincs biztonságos talaj a talpunk alatt, és ez akár balesetveszélyessé is teheti a fürdőt. Ezt elkerülendő, alkossunk kontrasztokat: használjunk melegebb színeket, akár a bútorokban, akár a padlóban, így elkerülhetjük a “lebegést”.

Figyeljünk oda a megbújó részletekre

A jó fürdőszoba titka nemcsak a lenyűgöző látványban, a mutatós burkolatokban rejlik, de az apróbb, funkcionális részletekben, amelyek megkönnyítik mindennapi életünket. 

renovation-construction-laying-floor-and-wall-tile.jpg

Ezért fontos, hogy ne a segédanyagokon spóroljunk, mert egy rosszabb minőségű ragasztó, fugázóanyag azt jelentheti, hogy pár hónap múlva ismét mesterembert kell hívni, mert leesik a csempe vagy megjelenik a penész a sarokban. 

Érdemes kifejezetten fürdőszobákba ajánlott segédanyagokat használni, például az Ultracolor Plus fugát, amely vízlepergető, könnyen  tisztítható, vagyis ellenáll a penésznek

A legfontosabb: tervezzünk megfontoltan, és válasszunk ki előre mindent

Ha így teszünk, könnyen büdzsén belül maradhatunk, és szinte biztosak lehetünk benne, hogy nem hozunk majd felújítás közben hirtelen meggondolatlan döntéseket. 

Ha szeretnél további segítséget a fürdőszobád felújításához, keresd fel bátran szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9317777338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása