Lakásmegújítás okosan: melyik falfesték melyik helyiségbe való?
2022. augusztus 08. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Lakásmegújítás okosan: melyik falfesték melyik helyiségbe való?

A nyári időszakban nagyon sokan tervezik egy kicsit felfrissíteni, megújítani az otthonukat, hiszen ehhez elég lehet egy gyors lakásfestés is.

Viszont más és más festéket ajánlott használni a különböző helyiségekbe, ehhez adunk most egy kis segítséget.

Speciális területek: konyha és fürdőszoba

A konyhában párásabb a levegő, több a falakat érő szennyeződés, ezért mosható, súrolható, hő- és páraálló, jó színtartó változatot válasszunk. A Dursilite Plus festék például kiválóan illik a konyhákba.

Ez a festék a fürdőszobában is megfelel, itt az feltétlenül fontos, hogy ne legyen a festék a penész táptalaja. A Silancolor Pittura Plus nagy páraáteresztő és vízlepergető képességű, fokozott hatékonyságú algásodás- és penészedésgátló szilikongyanta bázisú diszperziós védőfesték. Az adalékanyagai meggátolják a párás helyiségek penészedését, ezért kiváló választás a fürdőbe.

modern-kitchen-2021-09-01-03-49-51-utc.jpg

+1 tipp

Ha már kialakult a penészes felület, akkor a festés előtt a falat kezelni kell. A Silancolor Cleaner Plus vizes bázisú tisztítószer kifejezetten a penészgombák illetve algák által károsított felületek tisztítására jött létre. Ezután jöhet a Silancolor Primer Plus szilán és sziloxán bázisú algásodás- illetve penészedésgátló alapozó, majd a Silancolor termékcsalád festékei.

Előszoba

Szintén mosható, ellenálló festéket válasszunk az előszobába és a közlekedők falaihoz is. Ha nagyon biztosra szeretnél menni, a Mapecoat Act 021-et ajánljuk, mert tisztíthatósága nagyon magas szintű.

Nappali

A nappaliban a legtöbb matt beltéri festékfajta alkalmazható, például a Colorite festékcsalád Matt tagja is, amely nemcsak tetszetős, bársonyos megjelenést biztosít, hanem tökéletesen tapad bármely falazatra, vakolatra, aljzatkiegyenlítő simítóanyagra, jól kötött régi festésre.

modern-living-room-2021-08-26-15-45-17-utc.jpg

Gyerek- és hálószoba

A gyerek- és hálószobában a fő szempont, hogy a lehető legkevesebb káros anyag kerüljön a helyiségbe. Az előbb említett Colorite Matt ezekbe a helyiségekbe is kiválóan alkalmas.

mother-playing-pillow-fight-with-her-son-in-bedroo-2022-02-01-22-38-01-utc.jpg

Ha szeretnél további szakmai segítséget a lakásod, otthonod felújításához, keresd meg kérdéseiddel a szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7117880229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása