Felújítás: erre figyelj, hogy elkerüld a kellemetlen meglepetéseket!
2022. december 01. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Felújítás: erre figyelj, hogy elkerüld a kellemetlen meglepetéseket!

Egy felújítás tele van nehézségekkel és váratlan helyzetekkel. Nézzük, mikre érdemes figyelni, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés!

A lehető legpontosabb tervezés

Készíts ütemtervet, és amilyen alapossággal csak lehet, tervezd meg a folyamatokat. Érdemes lehet egy lakberendező vagy belsőépítész alkalmazása is, hiszen amit az ő fizetésén spórolhatunk, azt egy későbbi hibával duplán is elveszíthetjük. Sőt egy jó lakberendező, belsőépítész kiépített kapcsolatrendszerrel bír, így a szakemberek munkadíja is kedvezőbb lehet, de még az is előfordulhat, alapanyagokat, burkolatokat is kedvezményesebb áron tudja biztosítani nekünk.

shutterstock_470857079-e1661270657759.jpg

Az anyagok kiválasztása

Ha akár 0,5 mm eltérés is van két különböző csempe között, a felrakásnál a fugák nem futnak egymásba. Ez leírva persze egyértelmű, de amikor végre megtalálod a kétféle, szép csempét, akkor ez az apróság sokszor kimegy az ember fejéből. Megoldás, ha az egy térben elhelyezett hidegburkolatot ugyanattól a márkától szerzed be, így elkerülheted a plusz köröket a szaküzletben.

shutterstock_1211013052-e1661270651308.jpg

Ez csak egy apróság, amire figyelni kell az alapanyagok beszerzésekor. Számtalan ilyen van még, ezért érdemes időben elkezdeni a beszerzést. A gyártók oldalain minden információt megtalálsz, olvass utána mindennek, konzultálj szakemberekkel, ne hagyj semmit se az utolsó pillanatra.

Például a Mapei szaktanácsadóinak felteheted a kérdéseidet a honlapunkon.

A munkálatok időzítése

Melyik feladat mi után következik? Talán a legnagyobb logisztikai probléma ez: milyen sorrendben hívjuk a szakembereket. Ha falakat mozgatsz, bontasz, építtetsz, elsőként természetesen a kőműves jön. Ezután érdemes hívni a vízvezeték-szerelőt, ezt követően jöhet a burkoló és a villanyszerelő. 

shutterstock_1163474824-e1661270667494.jpg

Érdemes jó előre időpontot egyeztetni a szakikkal – akár szerződésbe is foglalva a munkálatok időintervallumait –, mert könnyen csúszás lehet a vége. 

A Mapei tudástárát is jó szívvel ajánljuk, az ingyenesen letölthető anyagokból rengeteg információhoz hozzájuthatsz, például megismerheted a lakásfelújítás menetét lépésről lépésre.

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5417975216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása