A képen gyönyörű… de hogyan mutat a te lakásodban?
2023. szeptember 11. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A képen gyönyörű… de hogyan mutat a te lakásodban?

Csodaszép fürdőszobák, álomkonyhák: a neten böngészve, katalógusokat lapozgatva nincs hiány a jobbnál jobb ötletekből. Nem könnyű burkolatot választani, hiszen manapság már a legexkluzívabb elképzeléseket is meg lehet valósítani. Pár dologról azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni – holott éppen ez kellene legyen a kiindulópontunk! Lássuk, miről van szó!

Bemutatjuk a hidegburkolat kiválasztásának leggyakoribb hibaforrásait, hogy te szerencsésen elkerülhesd ezeket a csapdákat!

5-leggyakoribb-hiba-hidegburkolat-kivalasztasanal.jpg

A tér adottságai és berendezése

A hidegburkolat kiválasztása akkor lesz csak szerencsés, akkor fog igazán jól mutatni a lakásban, ha szépen illeszkedik a környezete stílusához. Trendek ide vagy oda, abból kell kiindulni, ami már adott: a bútorok, a szaniterek, a háztartási gépek.

Mekkora legyen a csempe?

Ha nagy, összefüggő felületet szeretnénk burkolni, akkor egyértelműen a nagy lapok célszerűek, akár praktikus szempontból is. Nagy felületen könnyebb nagyobb lapokkal dolgozni, könnyebb őket méretre vágni. Kisebb méretű csempét, esetleg mozaikot ott használjunk, ahol hangsúlyos esztétikai szerephez jut a burkolat. Játékosabbá teszik a helyiséget, kiemelnek egy bútort, kiemelhetjük a tér egy bizonyos részét.

Hová kerül a csempe?

A csempét nem csak nézni fogjuk a következő évtizedben, hanem takarítani is. A tűzhely mellé ezért olyat válasszunk, amelyet könnyű tisztítani. Hiába nagyon divatosak manapság a 3D-s csempék, ezek tisztíthatósági szempontból nem éppen a legpraktikusabbak. 

Hasonlóan gyakorlati szemlélet vezéreljen akkor is, amikor kültérre, balkonra, teraszra választunk burkolatot. Kizárólag a kültéri lapok jöhetnek szóba. Ezek erősebbek, kopásállóbbak, nem csúsznak.

Legyen mintás – de mennyire?

Egy mintás csempe különleges hangulatot képes teremteni a fürdőszobában vagy a konyhában. A többféle minta alkalmazása azonban általában nem javasolt. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a katalógusban látott fürdőszoba arányai és annak berendezése tökéletesen eltérhet a te fürdőszobádtól. És ezért a hatás nem lesz ugyanolyan! Ha mégis úgy érzed, hogy megtaláltad a tökéletes mintákat, egyeztess belsőépítész szakemberrel, aki segíteni tud az esetleges módosítások megtervezésében.

Színes fuga

Csodálatos hatást lehet vele elérni… ha jól választjuk meg a színét! A fugaszín megválasztásakor nem csak a csempe színét, színeit kell figyelembe venni, hanem a teljes berendezését. Ha hirtelen felindulásból dönt valaki például a kedvenc színe mellett, előfordulhat, hogy a helyiség összhatása szempontjából zavaró színt választ.

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon

Kérdezek a szaktanácsadótól

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6518189843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása