5 meglepő, tartós és kopásálló falburkolat
2023. szeptember 27. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 meglepő, tartós és kopásálló falburkolat

A lakás- és háztulajdonosok olyan felújítást szeretnének, amely a munkálatok után hosszú évekig megállja a helyét. Ezért érdemes azonnal olyan tartós és kopásálló falburkolatot választani, amely bírja a hétköznapok kihívásait. Mutatunk néhány remek lehetőséget, amely túlmutat a csempén és a többi hagyományos burkolaton.

Vlies tapéta

vlies-tapeta.jpg

A vlies tapéta, ellentétben a papír alapú tapétákkal, erős és ellenálló a nedvesség hatásával szemben. Könnyen kezelhető, mérettartó és rugalmas anyag, a dilatációnak is szakadás nélkül ellenáll. Könnyedén elviseli a későbbi festéseket. A vlies (gyapjúrostos) tapéta természetes alapanyagú termék, sokféle mintázattal és struktúrával kapható.

MDF falburkoló panelek

mdf-falburkolo-panel.jpg

Ezeknek a falpaneleknek az alapja MDF lap, mely furnérozott vagy laminált bevonattal van ellátva, és bőr, fa vagy kő hatását imitálják. A panelek vastagságuknak köszönhetően ellenállnak a különböző sérüléseknek, és sokáig szolgálhatnak. 

Ha strapabíróbb falburkolatra van szükségünk, érdemes az MDF paneleket választani – könnyen tisztíthatók, ezért kiválóan alkalmasak olyan belső terekben, ahol vannak gyerekek és háziállatok. Az MDF falburkolati panelek környezetbarát és teljesen biztonságos anyagokból készülnek.

Parafa falburkolat

parafa-falburkolat.jpg

A parafa teljes mértékben természetes és környezetbarát anyag, mellyel igazán kreatív, barátságos, egyedi hangulatot hozhatunk létre az enteriőrökben. A parafa falburkolatok jó hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, csökkentik a zajszintet a lakásban, ezért kiváló akusztikai komfort érhető el. 

Könnyen tisztítható és karbantartható anyag, ráadásul a parafa tűzálló, nem gyullad meg és nem ég. A gyárilag viaszolt vagy az utólag lakkal kezelt verziók vízállóak, ezért fürdőszobák és konyhák díszítésére is tökéletesen alkalmasak.

3D falpanel

3d-falpanel.jpg

Különböző anyagokból készülhetnek, például üveg, fa, gipsz, PVC vagy akár memóriahab, a bevonatuk lehet pl. textilbőr vagy műbőr és közös jellemzőjük, hogy eredeti megjelenéssel rendelkeznek és kiválóan alkalmasak dekoratív falfelületek kialakítására. Kényelmes, hogy ezek a panelek elrejtik a felület hibáit és hiányosságait, ráadásul a telepítés nem igényel bonyolult előkészületeket. Emellett könnyen javíthatók is: egyetlen sérült darabot is kicserélhetünk anélkül, hogy az egész falat újra kellene építeni.

Dekoratív téglafal, dekortégla

dekorativ-teglafal-dekortegla-1.jpg

A falak díszítésére használt dekortégla lehet kőből vagy gipszből (vagy lehet rusztikus megjelenésű szeletelt tégla) – függetlenül az anyagtól, ez a burkolat erős és ellenálló a mechanikai sérülésekkel szemben. A nyers, nyers hatású vagy festett téglafal nagyszerűen mutat a loft és a skandináv stílusú belső terekben.

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Kérdezek a szaktanácsadótól

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1418190031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása