3 elképesztő felújítás: melyik áll hozzád a legközelebb?
2024. január 29. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3 elképesztő felújítás: melyik áll hozzád a legközelebb?

3 igazán jól sikerült lakásfelújítást mutatunk be: a három példa három különböző irányzatot képvisel, hogy mindenki találjon kedvére valót. Hozzád melyik áll a legközelebb?

Megoldás #1: Világos terek, modern berendezés

Napsütéses, fényes, hangulatot akartak modern lakberendezéssel a tulajdonosok. A fő elem így a vidám sárga szín lett, nagy tükrökkel, sok fehérrel, zölddel és szürkével kombinálva.

Az előszoba és a konyha felé is tolóajtókat szereltek be. A lakás központja a tágas konyha, melynek egyik oldalán a nappali, a másik oldalon a gyerekszoba, a hálószoba és a fürdő találhatóak. Ezen helyiség egyszerű és funkcionális, kis munkahelyként is szolgáló külön pulttal és étkezővel. A nappali berendezését igyekeztek könnyűvé tenni, figyeltek, hogy ne gátolja semmi a közlekedést. A fürdőben érdekes választás a fa hatású, de zöldes árnyalatú falburkolat a kád mögötti falakon. A szülők hálójában és a gyerekszobában színesebb a dekoráció, a hálóban zöld levélmintás tapétával és kék komóddal, a gyerekszobában geometrikus mintájú tapétával, lila íróasztallal, kék kárpitokkal. 

lakas_1_a_1.jpg

Megoldás #2: Egyedi színek, szép terrakotta hálószoba

A lakás átalakítása után több meghatározó, erős szín mellett döntöttek a tulajdonosok. Az előszoba kékje már megteremti a hangulatot, a nappali és a konyha világosabb, elegáns szürkéje skandináv stílust idéz. A vidámabb, napsütötte árnyalatok sem hiányoznak: a nappaliban egy sárga kanapé, a fürdőben sárga csempe dobja fel a képet. Egy mutatós terrakotta és egy sötétebb szürke szín díszíti a hálószobák falait. 

A fürdőszobában a zuhanyfülke és a mosdó körül fehér és sárga metró csempével díszítették a falat. A nappali beépített szekrényei az előszobához hasonlóan sötétkékre lettek festve.

lakas_2_a_1.jpg

Megoldás #3: Lágy, nőies színek 

Fontos szempont volt a tulajdonosoknak, hogy optikailag kissé nagyobbnak érződjön tér, szerkezetileg nem végeztek különösebb átalakítást a felújítás alatt. 

Az előszoba, a nappali és a konyha falainak díszítéséhez félig fényes festéket használtak, ezeknél a ragyogás lágyabb, mint a teljes fényű festéknél, de erősebb, mint a szatén vagy tojáshéj festéknél, a felület tartós és meleg szappanos vízzel tisztítható. 

Tapétákat és stukkót adtak a dekorációhoz. A padlóra laminált parketta került, a konyhába és az előszobába porcelán burkolatot tettek. A mennyezetet gipszkartonból építették és fehérre festették.

lakas_3_a_1.jpg

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon.

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2618280979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása