6 szín, ami elképesztően feldobja a fürdőszobát
2024. július 02. írta: Minden, ami lakásfelújítás

6 szín, ami elképesztően feldobja a fürdőszobát

A fürdőszoba felújítását tervezed? Akkor itt az ideje, hogy ne csak a szokásos színekben gondolkodj. A helyiség már a látványával jobb kedvre deríthet, ebben bizonyos falszínek garantáltan segítenek.

Zöld

furdoszoba_szinek_3.jpg

Természetesen a természet egyik alapszíne, a zöld áll a lista elején. Bármelyik árnyalatát választod a fürdőszobába, biztosan jól jársz vele! A halványabb zsályaszín szinte semlegesnek számít, akár a krémszín alternatívája is lehet. Ha bátrabb vagy, akár élénkebb zöld is jöhet, rózsaszínnel és naranccsal párosítva.

Kék

furdoszoba_szinek_2.jpg

Köztudott, hogy a kék árnyalatai elképesztően nyugtató hatásúak. Pszichológiai kutatások szerint valószínűleg azért, mert az égboltra és a végtelen vizekre emlékeztetnek. Emellett a kék klasszikus fürdőszobaszínnek számít. Egyetlen veszélye, hogy hidegebb hatást kelt, így érdemes fehér bútorok helyett inkább meleg árnyalatokkal párosítani, például naranccsal, citromsárgával vagy éppen rózsaszínnel.

Pasztell paletta

A visszafogott, semleges színek is kelthetnek vidám összhatást. A kulcs, hogy megfelelően válogasd össze őket, például a drapptól az halványkékig különböző árnyalatokban váltakozó csempével. A kék, a zöld és a rózsaszín legvilágosabb árnyalatai remekül passzolnak a pasztell színekhez.

Barna

Nemcsak a rikító színek tehetnek vidámabbá, hanem a mélyebb árnyalatok is. A barna talán meglepő választásnak tűnik a fürdőszobába, ugyanakkor a gazdagabb tónusú, olvadt csokoládé és arany keverékére emlékeztető változatai olyan hatást keltenek, ami drámaibb a bézsnél, viszont korántsem annyira erőteljes, mint a fekete.

Napsárga

Ugye, milyen jó lenne, ha egész évben napfény venne körül? A fürdőszobában lehetséges, ha a lélekmelengető napsárga árnyalatát választod! Minimalista és eklektikus stílusban is pompásan mutat, ráadásul akkor is segít a helyiség világosításában, ha esetleg nincs ablak.

Rózsaszín

furdoszoba_szinek_1.jpg

Nemcsak rikító rózsaszín létezik, hanem elegánsabb, mályvásabb – vagy éppen halványabb – árnyalatok is. Legyen szó púderrózsaszínről vagy a legélénkebb pinkről, egyszerűen nem nyúlhatsz mellé. Aranyszínű kiegészítőkkel és fehérrel kombinálva igazi luxus „babaház” hatást érhetsz el.

Szaktanácsot kérek

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8518425101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása