Ezek a legnépszerűbb lakberendezési irányzatok, amik mindenhol hódítanak
2024. július 21. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezek a legnépszerűbb lakberendezési irányzatok, amik mindenhol hódítanak

2024-ben a pozitivitás, fenntarthatóság, sokszínűség és játékosság jellemzi a lakberendezési irányvonalakat. A terek megjelenését az egyedi formák, kézzel készített falfestések és eklektikusan társított tárgyak határozzák meg. Nézzük egy kicsit részl

legnepszerubb_lakberendezes_1.jpg

Fókuszban az egyéniség

A személyes tér varázsa lenyűgözi az embereket. Uralkodóvá válik az eklektikának egy speciális formája. Ennek lényege, hogy az új bútorokat olyan elemekkel kombináljuk, amelyekhez érzelmileg kötődünk, illetve amelyeket mi magunk készítettünk.

Egyre fontosabb szerepet kapnak a családi örökségből származó vagy régiségboltokban vásárolt antik bútorok, kiegészítők. Minél több szeretett tárggyal vesszük körbe magunkat, minél személyesebb az otthonunk, annál több örömet okoz. 

legnepszerubb_lakberendezes_4.jpg

A karakteres színek veszik át az uralmat

A személyesség középpontba kerülése a színek merész használatában is megmutatkozik. Különleges kompozíciók, hideg és meleg tónusok szokatlan társítása jellemzi majd a tereket. 

Állandósul az otthoni iroda

Ma már a home office az életünk része. 2024-ben az otthoni irodák kialakítása során is egyéniségünk érvényre juttatása a cél, igyekszünk személyre szabni, inspirálóvá, kényelmessé és barátságossá tenni a munkakörnyezetet. Sokan keresnek extravagáns formájú vagy színű asztalt, a falakat pedig műalkotásokkal, szobrokkal, festményekkel, fotókkal dekoráljuk.

legnepszerubb_lakberendezes_2.jpg

Bátran keverd a különböző fémeket

2024-ben szabadon keverjük a különböző fémeket. Mivel a színválaszték folyamatosan bővül, nem csupán a króm, az arany és a fekete hármasa határozza meg a palettát. Nem kell ugyanazt a fémet használni az egész lakásban, sőt egy adott helyiségben sem, a króm asztali lámpa és az arany vázas szék remekül megfér egymás mellett.

Újrahasznosítás a lakberendezésben is

A környezettudatos gondolkodás világszerte terjed, hiszen egyre többen aggódnak a természet egyensúlyáért, és persze tenni is szeretnénk valamit bolygónk és az emberiség jövője érdekében. Lassan általánossá válik az alternatív alapanyagok használata. 

legnepszerubb_lakberendezes_3.PNG

Elemi kötődés a természethez

A természethez fűződő elemi kötődésünket kifejező trendek közé tartozik a kortalan skandináv stílus, amelynek köszönhetően évről évre nő a kereslet a natúr, fenntartható bútorok és kiegészítők iránt.

A letisztultságot és az egyszerűséget a könnyedséggel és a lazasággal ötvöző otthonokban csak pár meghatározó bútort helyeznek el, hogy megőrizzék a szellős és tiszta tér nagyvonalúságát. Az ilyen környezet bizonyítottan csökkenti a stresszt, egyaránt nyugtatja a szemet és a lelket.

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6618425563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása