Ezektől a színkombinációktól lesz igazán bámulatos a konyha
2024. július 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezektől a színkombinációktól lesz igazán bámulatos a konyha

A konyha stílusát és hangulatát alapvetően meghatározza a tűzhely, a hűtő, a mosogatógép, illetve a többi kisebb-nagyobb konyhai gép színe. Ezek általában fehér színűek, ezért most azt járjuk körül, mivel kombinálható leginkább a klasszikus fehér – h

Semleges színek a visszafogottság jegyében

Ha szereted a natúr, semleges árnyalatokat magad körül, akkor a halványszürke, a halványrózsaszín, a bézs, a krém vagy a kezeletlen hatású faszínek is pompás választást jelentenek. Az összhatás nyugodt, kiegyensúlyozott és otthonos lesz. És attól még dönthetsz egy merészebb fal- vagy burkolatszín mellett!

konyhai_szinkombinaciok_3.jpg

Kontraszt sötét és gazdag színekkel

Az egyik legnépszerűbb lehetőség a fehér konyhai gépek vizuális kiemelésére a kontrasztos árnyalatok választása a falra, a burkolatnál vagy éppen a konyhabútoroknál. 

  • Tengerészkékkel, szénszürkével vagy mélyvörössel például igazán drámai hatást érhetsz el. 
  • A burgundi és a terrakotta rusztikus meleg árnyalatként garantáltan otthonos légkört teremt.
  • A mélyzöld vagy a sötétkék üdítően kontrasztos lesz, modernebb életérzéssel.

konyhai_szinkombinaciok_1.jpg

Fontos a kiegyensúlyozottság

Ha valóban sötét színekre esik a választásod, érdemes figyelned az egyensúlyra, vagyis arra, hogy ne legyen túl sok az élénk árnyalatokból. Nem eshetsz túlzásba, ha például csak a konyhaszekrények pompáznak ilyen színben. Ne feledd, hogy a szaniterek, a pult és a kiegészítők is kulcsszerepet játszanak a harmónia megteremtésében. 

A fehér konyhai gépek kiemelése nem arról szól, hogy az egész helyiségben csak azok lehetnek fehérek! Szuperül mutat egy csillogó fehér pult a matt fekete alsó konyhaszekrényen.

Lehet minden csupa fehér?

konyhai_szinkombinaciok_2.jpg

Miért ne lehetne? A fehér konyha soha nem megy ki a divatból, tehát ha tetszik, nyugodtan álmodj benne mindent fehérre! Persze, ilyenkor is jól jön valami hangsúlyos árnyalat, akár csak a konyhaszekrény fogantyúján, a csaptelepen vagy a világítótesteken. Ez lehet akár az ezüst vagy az arany. 

Ha ezek után kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1118425609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása