5 népszerű lakberendezési stílus, amely jövőre is hódítani fog
2024. augusztus 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 népszerű lakberendezési stílus, amely jövőre is hódítani fog

Ha felújítás előtt állsz, vagy a lakberendezéshez keresel inspirációt, jó tisztában lenni azzal, hogy milyen trendek divatosak manapság. Mutatjuk, mi lesz a vezető irányzat a következő években, és kiderül, hogy mi az, amitől búcsúzunk!

nepszeru_lakberendezes_1.jpg

Minták minden mennyiségben

A látványos minták igencsak kedveltek! A mértani, de sokszor absztrakt motívumok kárpitokon, textíliákon, tapétákon megjelenve igazán markáns karaktert adnak a belső tereknek.

Elsősorban a merész vagy nagyméretű minták kombinálására kell gondolni, de gyakran nyúlnak majd a tervezők a klasszikus csíkokokhoz, vagy éppen a növényvilágból választott motívumokhoz.

Nyugalmat sugalló, természetes falfelületek

A tervezési inspirációk között olyan népszerű megoldások szerepelnek, mint a meszelt vagy a natúr vakolt falfelületek, a görbe és szabálytalan formák a falakon, valamint a mintás tapéta.

A mennyezet sokkal több figyelmet kap majd, mint a korábbi években: nemcsak mintafestéssel, de tapétázással is igyekeznek majd izgalmassá tenni a belsőépítészek.

nepszeru_lakberendezes_2.jpg

Időtálló modernizmus

A stílusok közül a kedveltségi listát az örökké népszerű mid-century modern stílus vezeti, ezt követi szorosan a skandináv modernizmus és a minimalizmus. A rusztikus, a shabby és a klasszikus cottage stílus viszont kissé háttérbe szorul.

Zöldek és földszínek a beltérben

A merész smaragdzöld szín három egymást követő évben is listavezető volt, de a tervezők azt jósolják, hogy a zsályazöld átveszi a helyét.

Uralkodni fognak továbbá a földszínek, mint a gazdag csokoládé, az égő narancs, a sötét mustár és rozsdabarna. A kék árnyalatok irányába is egyre többen nyitnak, azonban a lila szín iránti rajongás alábbhagy, így a közkedvelt levendula ideiglenesen el is tűnhet a színpalettáról.

nepszeru_lakberendezes_3.jpg

Nagy visszatérő a ’70-es évek stílusa

Gyakran hallani, hogy a trendeknek van egy természetes körforgása, és ez nem is lehetne igazabb az egyik legforróbb trendre, amely nagy visszatérőként újra tarolni fog. Minden jel arra utal, hogy a lakberendezők ismét az 1970-es évek stílusából fognak inspirálódni. Az új szezonban leginkább a földszínek, a rattan és a bohém megoldások dominálnak majd!

Lakberendezési trendek, amelyektől elköszönünk

A korábbi évek nagy kedvencei közül több lakberendezési megoldás is háttérbe szorul az előrejelzés alapján. A teljesség igénye nélkül ezeket mutatja az alábbi lista:

  • geometrikus mintázatok
  • kockamintás textíliák, tapéták
  • pillangó és bogármotívumok
  • intenzív neonszínek: élénkpiros, neonsárga, narancssárga
  • neoklasszicista stílus

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon.

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4418443325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása