Mi az a vörös fonal elmélet, és hogyan segít neked berendezni az otthonodat?
2024. szeptember 10. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Mi az a vörös fonal elmélet, és hogyan segít neked berendezni az otthonodat?

Ha harmonikus és jól átgondolt berendezésű otthonra vágysz, akkor a skandináv lakberendezési trendekből származó „vörös fonal elmélet” lehet a segítségedre – ami a nevével ellentétben nem feltétlenül tartalmaz vörös árnyalatot. Nézzük a részleteket!

harmonikus_berendezes_2.jpg

Mit jelent a vörös fonal elmélet?

A vörös fonal elmélet gyakorlati alkalmazásakor nem is feltétlenül kerül elő az a szín, amiről a nevét kapta. Sokkal inkább egy metaforáról van szó, ahol a vörös fonal azt a fő témát vagy visszatérő motívumot jelzi, amire egy történetet fel lehet fűzni, mert összeköti annak különböző helyszíneit, szereplőit és elemeit.

Vörös fonal a gyakorlatban

Egyfajta holisztikus szemléletről van szó, ahol nem külön-külön gondolod végig a helyiségek berendezését, hanem kerek egészként tekintesz rájuk. A vörös fonal elmélet két kulcsszava a kohézió és a harmónia, ami tökéletes kiindulópont egy otthon megtervezésekor. A lakberendezésben lehet vörös fonal például egy következetesen ismétlődő szín vagy színpaletta, minta, anyag vagy bármilyen motívum, ami képes az egész teret egységessé tenni. 

Tudat alatt már használhattad

Lehet, hogy a cikk olvasása közben rájöttél, hogy már alkalmaztad ezt az elméletet, csak nem tudatosan! Lehet, hogy például szereted a zöld színt, aminek egy szép árnyalata – például a zsálya – visszatérő elem az otthonodban. De mivel vörös fonal nem csupán egy szín lehet, hanem akár egy minta is, nyugodtan lehetsz bátrabb: sokan a csíkosra, a pöttyösre vagy éppen az állatmintákra voksolnak.

harmonikus_berendezes_1.jpg

Így találd meg a vörös fonalad

Ha még keresed, hogy mi lehetne az a motívum, ami egységessé tehetné az otthonodat, akkor számos lakberendezési inspiráció várja, hogy ihletet meríts belőlük. Egyszerre számít trendinek és örök érvényűnek a virágminta, a japandi stílus, vagy éppen a kedvenc színed – bármelyik legyen is az.

Ha kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5618466469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása