Ezeket jobb elkerülni a fürdőszoba felújításakor
2024. szeptember 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezeket jobb elkerülni a fürdőszoba felújításakor

Akadnak olyan fürdőszoba trendek, amelyek nem igazán praktikusak, szóval ha nem akarod feleslegesen bonyolítani az életedet, érdemes ezeket mellőzni, ha a fürdő felújítására kerül a sor.

furdo_ujitas_2_1.jpg

Trendi, sötét színek

Antracit, mélykék és fekete: csodálatosan mutatnak a fotókon. A gyakorlatban azonban nem árt meggondolni, megéri-e a praktikumot feláldozni. A túlzásba vitt sötét színek (falak, padló, szaniterek, bútorok és plafon) barlangszerű hatást kelthetnek. 

Ha mégis egy sötét szín mellett döntünk a fürdőszobában, akkor ügyeljünk arra, hogy ki legyen ellensúlyozva könnyedebb és lágyabb bútorokkal, kelmékkel, amelyek feloldják a sötét szín dominanciáját.

furdo_ujitas.jpg

Minták és formák halmozása

Ha túl sok minta és szín találkozik, az kaotikus hatást kelthet, ami előbb-utóbb zavaró tényező lesz, és a fürdőszoba nem lesz alkalmas többé a pihenésre. 

A minták alkalmazásánál nem árt figyelni arra, hogy a fürdőszobában többnyire fémes felületekkel is találkozunk (csaptelepek, törülközőszárítók, kiegészítők), és ezek csillogása a rengeteg mintával együtt akár kaotikusabb hatást is kelthet.

Természetesen nagyon jó érzékkel össze lehet hangolni több mintát és színt, de ha nem vagyunk 100%-osan biztosak magunkban, jobb az általános irányelvek mentén haladni.

Fürdőkád a nappaliban vagy a hálóban

Ha a fürdőkád a nappaliban vagy a lakás más helyiségében kap helyet, számolni kell azzal, hogy ott jelentősen meg fog nőni a páratartalom. Hogy ezt kordában tartsuk, minden használat után a kádat ajánlott szárazra törölni, az adódó víztócsákról már nem is beszélve. Remélhetőleg még nem okozott gondot a penész megjelenése a falakon, mert ha már volt erre példa, akkor a fürdőkád csak rontani fog a helyzeten. 

A penész persze sosem volt divatos, minden otthontulajdonos szeretné elkerülni, de erre már a felújításnál érdemes gondolni, és olyan segédanyagokat használni, amely vízlepergető vagy penészedésálló technológiával készült. Ilyen például a Dursilite Igea festék, az Ultracolor Plus fugázóhabarcs, vagy a Mapesil AC rugalmas szilikon. 

Ha érdekel a problémamentes, tartós burkolat titka, töltsd le ingyenes e-bookunkat a gombra kattintva!

Letöltöm

Szakmai tanácsokkal kapcsolatban pedig keresd fel honlapunkat és kérdezz szakértőinktől. Mi elsőre végleges megoldásokban gondolkodunk.

Szaktanácsot kérek

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4318468065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása