Nincsenek penészfoltok és repedések…
2016. január 13. írta: Mapei Admin

Nincsenek penészfoltok és repedések…

…avagy néhány szempont, hogyan válasszon fugázóanyagot felújításához.

Ha éppen most tervezgeti otthona felújítását, akkor jó, ha tudja, hogy a burkolat gondos kiválasztása mellett pontosan ugyanolyan fontos, hogy milyen fugázóanyagot használ hozzá.

Otthona hosszan tartó szépségéhez hozzájárul a megfelelő fugázóanyag is, mely egyben burkolatának dísze. 

kerapoxydesign.jpgOké, de hát annyi fugázó márka, és márkán belül annyi típusú fugázóanyag található a piacon, honnan tudhatná, hogy mit használjon a párás, nedves fürdőszobában, mit a konyhában, ahol nem ritka a kifröccsenő étel nyoma a burkolaton, mit a teraszon, ahol óriási hőmérséklet különbségek is adódhatnak, és otthona egyéb helyiségeiben, mint például a nappaliban?
Mindezt megtudhatja, ha ellátogat a www.fugazoanyag.hu oldalra.

Tudni szeretné, hogyan teheti még különlegesebbé és tartósabbá új burkolatát?
Sajnos nagyon sok esetben előfordul a felújítás után, hogy hibák jelennek meg a fugázón, ne adj isten néhány hónapon belül még penészfoltok is csúfítják a felületét.

A 3 leggyakoribb hiba, ami előfordulhat a fugázón:

1szam.JPG Kipereg a fugázó

Sajnos azt kell mondani, hogy ha a fuga kipereg a lapok közül, az a nem megfelelő bedolgozás következménye. Oka legtöbbször az, hogy a burkolólap közötti ragasztót nem távolították el teljesen a fugázást megelőzően, ennek következtében a fugázó nem tapad megfelelően a burkolólapokhoz és közé, így nem megfelelő vastagságú a bedolgozott anyag.  De mit lehet tenni, ha már megvan a baj? Ime a megoldás 

 

2szam.JPGFoltos a fuga

Az fugázó egy porózus anyag, ezért magába tudja szívni a nedvességet, a nedvességgel együtt pedig minden szennyeződést is. Persze az elszíneződést okozhatja még a vízkő és penész is, hiszen a baktériumok előszeretettel telepednek meg a fugákban. A mosogatás, főzés és mosakodás során zsír és a kosz a csempéket sem kíméli, de amíg ezek szinte egyetlen egy mozdulattal tisztává varázsolhatóak, addig sajnos a fugák még hosszas, vegyszeres sikálás után sem nyerik vissza eredeti árnyalatukat. Akkor mi a megoldás? Mit tegyen a foltosodó fugával, hogyan tüntetheti el a foltokat a legkönnyebben? Nem kell nekiesni, kikaparni, újracsináltatni 

3szam.JPGPenészes fugázó

A penész számos helyen megjelenhet otthonában, de leggyakrabban a fürdőszobában okoz gondot, hiszen a gombák szaporodásának legfontosabb feltétele a nyirkosság. A legtöbb nedvesség pedig itt található, ezért a csempék között és a fugázóanyagon kiváló helyet találnak maguknak a túlélésre. Természetesen a penészfoltok elkerülésének leghatékonyabb módja: a megelőzés! Még is melyek azok a fugázóanyagok, szilikonok, akár falfestékek melyekkel elkerülhető, megelőzheti a penészfoltok kialakulását? 

Ha kérdése merülne fel bármelyik megoldással kapcsolatban, vagy csak elakadt a tervezgetés közben – milyen terméket hova ajánlunk, melyik lenne a legideálisabb megoldás a problémájára - , akár már a kivitelezés közben, szaktanácsadónk várja megkeresését.
szaktanacs@mapei.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr328136896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása