Hogy a felújítás élmény maradjon!
2016. március 16. írta: Mapei Admin

Hogy a felújítás élmény maradjon!

Egy néhány évvel ezelőtt napvilágot látott statisztika szerint egy magyar ember élete során átlagosan legalább egyszer építkezik, illetve vásárol magának házat, és legalább kétszer engedhet meg magának egy-egy nagyobb felújítást vagy átalakítást.

Egy lakásfelújítást sosem szabad elkapkodni. Ha már rászánjuk magunkat a munkálatokra, akkor azt tudatosan, okosan érdemes felépíteni! Erre nemcsak azért van szükség, hogy a nagy felfordulásban ne szaporodjanak meg őszhajszálaink, hanem azért is, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a pénzünkből, ugyanis minden egyes ezresnek nagy jelentősége van.

Felméréseik szerint a felújítók és/vagy építkezők 67,5 százaléka már találkozott a két leggyakoribb, burkolatokon felmerülő problémával mind kül-, mind beltéren, ez pedig a kopogó és a felváló járólapok. Mégis újra és újra abba a hibába esnek az emberek, hogy rossz építőipari segédanyagot választanak, úgy gondolva, az nem annyira fontos. Az bizonyos, hogy e rossz döntések nyomán bosszúságaink örök nyomot hagynak bennünk, mert az alacsony minőségű hidegburkolati ragasztó választásával tönkretehetik teraszuk, nappalijuk, fürdőszobájuk tartósságát, s ezzel elillan az öröm élménye, amelyet pedig egy építkezés vagy felújítás végén igazán éreznünk kellene. Senki nem akar magának bosszúságot, hogy amikor a mesterember a magánszféránkon belül volt egész héten, felborította életünket, majd mikor végre kitakarítottunk, rájövünk, hogy újra el kell kezdeni, mert beázik a fürdőszoba, kopog a járólap, mert rosszul burkoltattunk.

A költségvetés során vonzó lehet, hogy néhány gyártó a piaci árakhoz képest lényegesen olcsóbb termékekkel érvényesül bizonyos termékkörökben, és ez sokak számára csábító lehet. A vásárlókra nézve azonban ez a választás olyan veszélyeket rejt, hogy az ilyen termékekkel kivitelezett munkák hosszú távon nem működnek, felválnak, s a végén a kár tetemes lesz, s az olcsóbb valójában drágább. A gyártóknak mindent meg kellene tenniük annak érdekében, hogy elsőre és véglegesen meg lehessen oldani egy-egy felújítást, hogy azt addig élvezhesse a beruházó, amíg arra szánta.

Mit tud tenni egy laikus építtető vagy felújító a körültekintő kiviteleztetés érdekében? Ha teheti, olvasson utána, mit mondanak a gyártó és forgalmazó cégek, kérdezze meg őket, mire kell figyelni, milyen minőséget kell teljesítenie egy ragasztónak. Erre ma már sok lehetősége van: telefonos ingyenes szaktanácsadás 06-40-es előhívószámmal, e-book-ok, online termékismertetők, sőt, egyes honlapokon oktatóvideók vagy videó ajánlók is találhatóak, hogy mire figyeljen, vagy csak tudja, hogy mi módon történik szabályosan a burkolat alá történő vízszigetelő felkenése. Megéri a fáradságot!

A lényeg: tartsuk szem előtt, hogy még ha „csak” egy ragasztóról is van szó, legyen fontos a minőség, hogy ne kelljen kétszer elvégeztetni a munkát. Mert az elsőre drágának tűnő megoldás hosszú távon általában olcsóbb. Válasszunk tehát olyan építőipari segédanyag-forgalmazótól terméket, akiről tudjuk, hogy igen jelentős összeget fordít termékfejlesztésre, mert fontos számára minden vásárló.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr468416000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása