4 tanács, és máris rend lesz az otthonában
2018. július 11. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4 tanács, és máris rend lesz az otthonában

Ráférne az otthonára egy alapos rendrakás és selejtezés? Ha rászánta magát, hogy a hétvégén most már tényleg rendet tesz az otthonában, van pár ötletünk, hogyan kezdjen hozzá. Ha megfogadja a tanácsokat, sikerülni fog a nagy terv, és biztosan nem hagyja abba a közepén.

1. Kezdje a kisebb tárgyakkal.

Régi magazinok, lejárt piperecikkek, konyhai apróságok, amik csak a helyet foglalják, de mivel nem kötődünk érzelmileg egyikhez sem, érdemes az ilyenekkel kezdeni a selejtezést. A kezdeti lendület és a látványosan kiüresedő polcok, fiókok további rendrakásra ösztönöznek majd.

2. Legyen kegyetlenül őszinte.

Olyan szemmel nézzen a tárgyakra, mintha éppen költözne. Újra megvenné ezt a bútort? Tényleg szereti ezt a ruhát? Elég gyakran használja ezt vagy azt a tárgyat, ahhoz képest, hogy mekkora helyet foglal? Tényleg kell 5 darab abból, ami ugyanazt a funkciót tölti be? Ha a válasz nem, akkor érdemes megszabadulni a holmiktól, keressen nekik új tulajdonost.

3. Teljesen ürítse ki a szekrényeket.

Ne csak ide-oda pakolgassa a ruhákat a szekrényben, mert így sosem fogja átlátni rendesen, mi a felesleges. Ürítse ki a szekrényt, és szortírozza a ruhadarabokat típus és szín szerint. Ekkor derülnek ki olyanok, hogy négy fehér blúza is van, de ebből kettőt nem is hord. Ne szabaduljon meg mindentől, amit régen nem látott már, érdemes átgondolni, hogy beilleszthető-e az újonnan felfedezett ruhadarab az öltözködési szokásába. De a többit mind adományozza vagy ajándékozza el.

4. Jelöljön ki egy gyűjtőhelyet az otthonában.

Válasszon ki egy sarkot vagy egy kisebb területet, ahova összegyűjtheti azokat a tárgyakat, amiktől megválik. Három kategóriát alakítson ki: ajándékba, eladásra, kidobásra. Ha egy zsák megtelt, zárja le és indítsa útjára, ne nézze át újra, mert biztosan vissza fog belőle csempészni pár dolgot az otthonába.

Az apartmenttherapy.com cikk nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5014062755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása