Nem csalás, nem ámítás! Így növelik a teret a hidegburkolatok
2023. július 12. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Nem csalás, nem ámítás! Így növelik a teret a hidegburkolatok

A hidegburkolatok segítségével látványos tereket hozhatunk létre, és – nyílt titok –, formálhatjuk a teret velük akkor, amikor az adottságok nem a legszerencsésebbek.

Lássuk a tippeket, amelyeket az építészek és a lakberendezők már régóta tudnak és használnak.

A szín és a forma kiválasztása

Amikor csempét keresünk a fürdőszobánkba, konyhánkba vagy akár a nappalinkba, a személyes ízlésünk vezérel. A domináns szín lehet megnyugtató vagy színpompásan energikus. Ha az utóbbi mellett döntesz, figyelned kell arra, hogy az élénk színek a valódinál kisebbnek mutatják a teret.

mapei-hidegburkolat.jpg

Hogyan lehet hosszabbnak mutatni a padlót, falat?

A burkolat lerakási módja, a választott mintázat nagy segítségünkre lehet abban, hogy hosszabbnak mutassunk egy adott fal- vagy padlószakaszt. A hosszanti irányban lerakott halszálkaminta nagyon alkalmas a hosszító hatás elérésére. Egyenlő oldalú csempék, járólapok esetén a diagonál lerakási mód nagyítja a teret.

Így fogjuk nagyobbnak érezni a teret

Kézenfekvő módja a tér optikai növelésének az egységes fal- és padlóburkolat. Ha a burkolat minta nélküli, egyszínű és világos színű, akkor növelni fogja a teret. A hatás növelhető, ha fényes felületű burkolatot választunk (legalábbis a falon), ami megnöveli a fény mennyiségét a helyiségben, és ezzel levegős, tágas hatást kelt.

Közel vagy távol?

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a világos színek, fényes felületek eltávolítanak, a sötét színek közelebb hoznak. Látványos hatást érhetünk el egy ilyen kombinációval.

Apró és nagy minták

Az apró mintájú csempék inkább kis térben mutatnak jól, míg a nagy minták a nagyobb felületeken érvényesülnek. Éppen ezért nem ajánlottak kisebb fürdőszobákba, mert összenyomják a teret. Hasonlóan működnek a sűrű és a laza minták: a sűrű minták szűkítik, a laza minták tágítják a teret.

Kedvet kaptál a tippektől a felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9118140072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása