Ezek a belsőépítészeti trendek népszerűek az idén
2023. szeptember 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezek a belsőépítészeti trendek népszerűek az idén

A lakberendezés folyton változó iparág, de van pár trend, ami több évig is velünk marad. Az alábbiakban bemutatunk néhány divatos, népszerű ötletet, amely a te otthonodban is jól mutathat!

Íves és „kanyargós” bútorok

Az egyik legtöbbet emlegetett trend jelenleg az íves bútorok. A belsőépítészek arra használják, hogy frissítsék, felrázzák a nappalik, étkezők és otthoni irodai terek megjelenését. A görbe bútorok a nőiesség és a melegség érzését keltik. Elegáns megjelenést biztosítanak, de mégis lezserebbé és hívogatóbbá varázsolják a teret.

ada-premium-cliff-asztal-szek-fo-kep.jpg

Többfunkciós terek

A belsőépítészek egyre többet dolgoznak ezzel az ötlettel, hogy valami egyedit és eredetit alkossanak. Ezekhez igazodnak a bútortervezők is, akik egyre többször jelennek meg hozzáadott értékű, többfunkciós bútorokkal. Ez különösen elterjedt kis vagy kompakt lakóterekben, amelyek maximális funkcionalitást igényelnek, ugyanakkor esztétikusnak is kell lenniük.

Földszínek előtérben

Ez a trend azt érezteti az emberekkel, hogy kint vannak, miközben bent vannak. Egyúttal emlékeztetni fog minket, hogy a természet mindenhol létezik körülöttünk, és az anyagok újrahasznosításával kell gondoskodnunk környezetünkről.

cozy-small.jpg

70-es évek retro stílusa

A 70-es évek kiemelkedő retro stílusú belsőépítészeti elemei például a pöttyös minták, a chevron minták és a virágos csíkos tapéták dominálnak. Kellemes, meleg érzést kölcsönöz minden helyiségnek vagy épületnek, ahol megjelenik. 

Szerves anyagok

A hagyományos anyagok, például a fa vagy a kő használata helyett az organikus elemek egyre népszerűbbek. Néhány építész például bambuszpadlót kezdett használni szőnyeg helyett, míg mások agyagcsempét használnak betonfalakra. A szerves anyagok használata jelentős lépés a belsőépítészetben, mert lehetővé teszi az épületek fenntarthatóbbá tételét is.

ada-premium-stella-alpina-agy.jpg

Minimalizmus

A minimalizmus egy tervezési irányzat, amely örök trendnek tűnik. A belsőépítészek és a lakástulajdonosok ezt a stílust fogják használni fő ihletforrásként az elkövetkező években, mert az egyszerűség, a letisztult vonalak és a letisztult esztétika válik fontossá a multifunkciók mellett. De van egy fontos változás! Kiemelkedően fontossá válik az elv, hogy az otthonokat a benne lakókra tekintettel kell építeni. Olyan tereket hoz létre, amelyek segítik az egyéneket, hogy kényelmesen érezzék magukat, és szabadon lehessenek önmaguk, miközben a tér vizuálisan vonzó marad.</p>

Kerek formák, ívelt kerámiatárgyak, vázák

A múlt század közepén divatos hajlított kerámiák, szobrászati tárgyakat és vázák hangsúlyos szerepet kapnak a térben. Magas esztétikai értéküknek és eleganciájuknak köszönhetően ezeket a tárgyakat világszerte használják az otthonok belső dekorációjaként. 

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Kérdezek a szaktanácsadótól

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2518189801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása