5 aranyszabály a fürdőszoba berendezéséhez
2023. szeptember 13. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 aranyszabály a fürdőszoba berendezéséhez

Manapság számtalan lehetőség közül választhat az, aki a fürdőszoba megtervezésébe, felújításába fog, de néhány általános tervezési elvet mindenképpen érdemes szem előtt tartani, bármilyen stílus mellett is döntünk.

#1 Ne legyen zsúfolt

shutterstock_1609164286-e1647941326313_1.jpg

A fürdőt gyakran a lehető legkisebb helyre szorítják be. Elsődleges szempont, hogy hagyjunk szabad teret mindenhol! Csak akkor alakítsunk ki kádat és zuhanyzót is, ha gond nélkül elférnek, különben inkább kombináljuk a kettőt. A térnek nyugodt atmoszférát kell árasztania.

#2 Ügyeljünk az ergonómiára

shutterstock_1889615593-e1647941497259_1.jpg

Alapvető cél, hogy a fürdőszoba tökéletesen betöltse funkcióját. Ideális esetben a helyiség kényelmes és könnyen tisztítható, világos vagy megvilágított, minden lényeges eleme elérhető és működőképes. Szerencsére manapság már nem kell kompromisszumokat kötnünk, bármilyen stílust preferálunk, nem jelenthet gondot a praktikus helyiség kialakítása.

#3 Fedezzük fel a nyitott teret

shutterstock_1829432960-e1647941308630_1.jpg

Nem minden lakásban alkalmazható, de újabban igen divatos megoldás, hogy félig vagy teljesen egybenyitják a hálót és a hozzá tartozó fürdőt. A luxus érzését kelti, optikailag növeli a teret, és ha egy kényelmes kádat is beszerzünk, tökéletes körülményeket biztosít az otthoni relaxáláshoz.

#4 Legyen fókuszban a megvilágítás

Nem csak az ablak nélküli helyiségekben kulcsfontosságú a mesterséges fény, hiszen este is rendszeresen használjuk a fürdőszobát, éppen ezért gondosan tervezzük meg a lámpák helyét. Egyaránt figyeljünk az általános világításra és az egyes tevékenységekhez kapcsolódó helyi világításra is. A tükör környékén, az arc magasságában tanácsos pluszfényforrásokat felszerelni.

#5 Kell egy karakteres elem

shutterstock_1866933718-e1647941298275_1.jpg

A fürdőben sokan előnyben részesítik a világos színeket és a neutrális berendezést, pedig ennek a helyiségnek sem kell unalmasnak lennie. Játszhatunk az árnyalatokkal, az érdekesebb, karakteresebb darabokkal, egyedi megoldásokkal. 

Izgalmassá teszi a hangulatot már egyetlen fal dekoratív csempézése vagy egy erőteljesebb szín, amely a textileken, kiegészítőkön bukkan fel, de extra dizájnelemként jelennek meg a térben a különleges szervények is. Napjainkban kimondottan népszerű a szobaszerű a fürdő, nemegyszer tapéta, csillár, szőnyeg és fotel is a berendezés része.

Ha kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon

Kérdezek a szaktanácsadótól

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8618189981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása