6 tipp mini konyhába, ha kicsi a főzőtered
2024. március 11. írta: Minden, ami lakásfelújítás

6 tipp mini konyhába, ha kicsi a főzőtered

Egy kicsi konyhát berendezni nagy kihívás! Ha te is épp egy ilyen kihívás előtt állsz, akkor a következő mini konyhába való ötletek segítenek megtalálni a jó irányt ahhoz, hogy szerethető, egyben élhető és funkcionális főzőteret adj otthonodnak.

#1 Használj világos színeket

A világos színek, például a fehér, a bézs és a világosszürke segítenek abban, hogy a konyha tágasabbnak és világosabbnak tűnjön. Fesd a konyha falait világos színűre, mellé pedig világos színű csempét vagy járólapot válassz, és természetesen a konyhabútor kiválasztásánál is a világos színű darabokat részesítsd előnyben. A világos színek mellett a természetes anyagok – a fa és a kő – is jó megoldást jelentenek. Ezek természetes melegséget és eleganciát kölcsönöznek a térnek, ezzel ellensúlyozhatod annak szűkösségét. 

konyhaa.jpg

#2 Gondoskodj a megfelelő megvilágításról

A megfelelő világítás szintén sokat segít abban, hogy a kis méretű konyha jól használható legyen. A réteges világítással a konyha tágasabbnak és világosabbnak tűnik, ráadásul még a főzés is könnyebb lesz. A munkalapok fölé, a fali konyhaszekrények aljára is érdemes lámpákat is felszerelni.

#3 Válassz kompakt bútorokat

A kompakt bútorok (kis méretű hűtő, mosogatógép, tűzhely és konyhaszekrény) segítenek, hogy a kis alapterületen is legyen elegendő hely a főzéshez és az étkezéshez. Sajnos könnyen lehet, hogy ezek a kompakt elemek nem olyan mélyek, mint a hagyományos darabok, így a (tároló)kapacitásuk is kisebb.

konyhaa2.jpg

#4 Használd ki a falakat

A falak viszont nagyszerű lehetőséget kínálnak a tárolásra. A falakra szerelhető polcokon, szekrényeken és fogasokon tárolhatod a konyhai eszközöket, vagy akár az élelmiszereket, amik a kisebb hűtőben vagy konyhaszekrényben nem férnek el.

#5 Használj nyitott polcokat

A nyitott polcok is a segítségedre lehetnek egy mini konyhában. Ezeknek hála a főzőtér levegősebbnek és tágasabbnak tűnik, ugyanolyan tárolókkal pedig ízléses és rendezett lesz a végeredmény.

konyhaa1.jpg

#6 Trükközz tükrökkel

A tükrök segítenek abban, hogy a konyha tágasabbnak és világosabbnak tűnjön. Ezeket érdemes az ablakkal szemben elhelyezni, hogy a természetes fényt visszaverjék. Ez optikailag megnöveli a teret, így a konyha nagyobbnak fog tűnni. 

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon 

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4818322071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása