Ezek a legjobb színek, ha kicsi a tér
2024. szeptember 03. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezek a legjobb színek, ha kicsi a tér

Nemcsak a négyzetméterek száma számít! A színválasztás is kulcsszerepet játszik abban, hogy a tér szűkösebbnek vagy tágasabbnak tűnik-e. Arról nem is beszélve, hogy rögtön nyugalmat vagy éppen izgalmat csempészhetsz velük bármelyik helyiségbe – így a hálószobába is. Lássuk a lakberendezők tippjeit.

Halvány, semleges paletta

kicsi_ter_szinek_3.jpg

A legapróbb hálószobában is biztos választás a halvány, semleges színek használata, amelyektől az enteriőr otthonos, letisztult és elegáns hatást fog kelteni. A semleges színek használatának egyik legújabb trendje a visszafogott luxus, amihez a megfelelő árnyalatok kiválasztása mellett elengedhetetlen az olyan anyagok használata, mint például a selyem vagy a bársony. A krém és a bézs árnyalatok biztosan jó választások egy kis alapterületű hálószoba berendezésénél.

Meleg földszínek

A semleges paletta természetesen nemcsak halovány árnyalatokat tartalmaz, hanem olyan mélyebb tónusokat is, mint a szürkésbarna, a karamella vagy éppen a csokoládé. Gyakori lakberendezési hiba, hogy sokan tartanak a mélyebb árnyalatok használatától – különösen a hálószobában –, pedig igazán kellemes összhatást lehet velük elérni, különösen puha anyagokkal társítva.

Ékkő színek

kicsi_ter_szinek_1.jpg

Kisebb alapterületű hálószoba esetén különösen jó, ha a kiegészítőkön visszaköszönnek az ékkövek színei, úgymint például a rubint, a smaragd vagy a zafír. Elég néhány díszpárna, egy ágytakaró vagy egy szép sötétítőfüggöny ahhoz, hogy máris élvezd a fényűző és optikailag tértágító hatást.

Pasztell tapéta

A tapéta hivatalosan is visszajött a divatba! Apró hálószobába általában a visszafogott, pasztell árnyalatok jelentik a legjobb megoldást, de nyugodtan választhatsz mintás változatot is, akár hideg, akár meleg színekben – a lényeg, hogy meglegyen az egyensúly és az összhang a bútorokkal és a kiegészítőkkel.

Tengerkék

kicsi_ter_szinek_2.jpg

Elsőre talán szokatlan választásnak tűnik, ám mi sem természetesebb annál, mint hogy a tenger végtelen kékje megnyugtatja az ember lelkét. Apró hálószobába is tökéletes választás, akár falszínnek is, hiszen utánozhatatlan hátteréül szolgál a bútoroknak és a kiegészítőknek, egyedivé varázsolva akár a minimalista berendezést is. Válassz hozzá narancs kiegészítőket – például díszpárnákat – az igazán tökéletes összhatás kedvéért.

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2918466259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása