Elképesztő: egy pici, de kreatívan berendezett lakás
2023. augusztus 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Elképesztő: egy pici, de kreatívan berendezett lakás

Színes dekoráció, a lehető legtöbb tárolóhely, modern, fiatalos hangulat… Hogyan használta ki maximálisan a tervező a 23m2-es alapterületet? A jól sikerült példa remekül bizonyítja, hogy kreativitással meg lehet teremteni az ideális lakóhelyet, bármi

A tervező feladata nem volt egyszerű a pici, mindössze 23m2-es új lakásban: olyan teret kellett létrehozni, mely kreatív környezetet biztosít az otthoni munkához és megteremti a kényelmet a pihenéshez. 

A legfontosabb lakberendezési ötlet

A fő alkalmazott tervezési trükk az volt, hogy a zónákat a különböző anyagokkal jelölték ki. A konyhát, az előszobát és az erkélyt színfoltokkal és különböző padlóburkolatokkal, illetve falszínekkel emelték ki. Nem fogták vissza magukat a színárnyalatok kiválasztásában, összetett, kontrasztos kombinációkat hoztak létre.

mapei-lakberendezes1.jpg

A helyiségek berendezése

A fő helyiség két zónára oszlik: a konyhára és a nappalira – utóbbi esténként hálószobává alakul át. A konyhában van egy bársziget, mely tárolóhelyként, munkafelületként és étkezőasztalként is szolgál. 

A konyhát úgy alakították ki, hogy minden lényeges dolog elférjen benne: tűzhely, sütő, mosogatógép és a mosogató. A mosogatót tartalmazó résznek csak 38cm-t hagytak. A szigettel szemben helyet kapott egy mikrohullámú sütő, hogy ne foglaljon helyet a munkalapon. A szigetbe került minden olyan tárolóhely is, ami magából a konyhából hiányzott – fiókok a nagy edények, a készülékek és az élelmiszerek tárolására.

mapei-lakberendezes2.jpg

A lakás egy nagy tárolórendszer. Sok holmit kellett elhelyezni, ezért több szekrényre volt szükség, mennyezetig futó konyhabútorra és egy felső tárolóra az előszoba fölött. 

A kényelmes fekvőfelülettel ággyá alakítható olasz kanapé funkcionalitásában tökéletes. A világos citromsárga árnyalatú kárpitozás pedig feldobja a hangulatot.

A falakon főként betonfestéket használtak, mely inkább a vakolathoz hasonlít. A hangsúlyos falakhoz Sherwin-Williams festéket és tapétát választottak. A padlón a vizes helyiségekben kőporcelán burkolatot, a többi területen pedig vinyl padlót használtak.

mapei-lakberendezes3.jpg

Ha ezek után te is kedvet kaptál a felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szakmai kérdésem van

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6618164164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása