A legjobb színkombinációk kis lakáshoz
2024. szeptember 29. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A legjobb színkombinációk kis lakáshoz

A kisebb alapterület nem feltétlenül jelent szűkös vagy éppen zsúfolt teret. A megfelelő színek használatával optikailag tágasabbá és kiegyensúlyozottabbá teheted a lakásodat akkor is, ha a négyzetméterek száma csekély.

legjobb_szinkombinaciok.jpg

Nem kell tartani a sötét árnyalatoktól

Noha az első gondolatod az lehet, hogy egy kis lakást érdemes egyszerűen csupa fehérre festeni – hiszen a fehér eleve tágasabbnak mutatja a teret –, a szakértők ezzel nem feltétlenül értenek egyet. A sötétebb, karakteres színek ugyanis igazán egyedi és otthonos hangulatot kölcsönözhetnek az enteriőrnek, ráadásul világosabbakkal megfelelően kombinálva még nagyobbnak is mutatják az otthonodat.

Extravagáns ékkő árnyalatok

Smaragd, zafír, rubint, ametiszt, rózsakvarc… Ezek az igéző színek nemcsak ékszer formában mutatnak jól, hanem a lakásban is. Ha a színkeréken egymással szemközt álló, vagyis kontrasztos árnyalatokat választasz, olyan igéző kombinációkra lelhetsz, amiknek köszönhetően a legkisebb garzon is úgy nézhet ki, mintha egy lakberendezési magazin oldalairól kelt volna életre. Legyen szó kékről, zöldről, pirosról, liláról vagy bármilyen mély tónusról, ha szereted a vagány összhatást, akkor biztosan nem fognak csalódást okozni.

Púderrózsaszín sötéttel

Ha a sötét falak távol állnak tőled, megteheted például, hogy a falakat valamilyen kellemes pasztell árnyalatúra fested, például púderrózsaszínre, a nyílászáróknak és a szegélyléceknek pedig egy karakteres, mélyebb árnyalatot választasz. Persze, az is pompásan mutat, ha a sötét falakat púderrózsaszín bútorokkal vagy kiegészítőkkel lágyítod.

Meleg semleges színek együtt

Túl merésznek találod a fenti ötleteket, és valami visszafogottabb megoldást keresel? Apró lakásban is remekül működnek együtt a meleg semleges árnyalatok. Főleg akkor, ha függőlegesen felosztod velük a teret, és a fal alsó része a legtelítettebb, hogy aztán egy világosabb árnyalaton keresztül eljuss a fehér vagy igen halvány pasztell plafonig. Ezzel a trükkel megint csak tágíthatod a teret, és a meleg semlegesek mellé akár egy vagy két hangsúlyos színt is bevethetsz!

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7918466527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása