Ez most az internet kedvenc árnyalata: lenyűgöző példákkal
2024. október 13. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ez most az internet kedvenc árnyalata: lenyűgöző példákkal

A hófehér lakberendezési őrület után a trendek a visszafogott, természetes árnyalatok felé vették az irányt. Ennek köszönhetően vált a vakondszürke (angolul taupe) az egyik legnépszerűbb árnyalattá. Elegáns, letisztult, mégis sokoldalú szín, ami túlzás nélkül minden otthonban jól mutat. Lássuk, milyen előnyei vannak, és hogyan lehet vele dekorálni!

kedvenc-arnyalat-1.PNG

A vakondszürke egy szürkés-barnás szín, semleges hatást kelt, mégis izgalmasabb, mint a fehér. Ez az árnyalat finom egyensúlyt teremt a meleg és a hideg tónusok között, ami miatt egyszerűen kombinálható más színekkel, például fehérrel, krémmel, arannyal vagy akár élénkebb tónusokkal is, nem csoda, hogy az interneten egyre többször látni a lakberendezési képeken. A vakondszürke különböző variációi közé tartoznak a világosabb, szinte bézs színű árnyalatok, valamint a mélyebb, szürkés-barna tónusok is.

A vakondszürke szín kiváló alapot ad egy modern, minimalista enteriőrhöz, ugyanakkor egy klasszikus vagy rusztikus stílusú térben is jól mutat. Népszerűsége annak is köszönhető, hogy semleges, nyugtató hatású szín, amely képes a teret kiegyensúlyozni és megnyugtató légkört teremteni. 

kedvenc-arnyalat-2.jpg

Mivel nem túl harsány, ugyanakkor nem is unalmas, a vakondszürke ideális választás nappalik, hálószobák vagy akár konyhák esetében is. Ez a szín emellett a változó trendekkel szemben is tartja magát, így hosszú távon is stílusos marad. A vakondszürke alkalmazása egyfajta finom eleganciát és stabilitást kölcsönöz a belső tereknek, ami különösen vonzóvá teszi ezt az árnyalatot a lakberendezésben.

3 ok, amiért érdemes használni a vakondszürke színt

  • Időtálló: A vakondszürke garantáltan nem megy ki a divatból. Ha tartós megoldásokat keresel, ez a szín biztosan jó választás lesz a számodra.
  • Elegáns: Ez a szín eleganciát sugároz, és nyugalmat áraszt. Kiváló választás, ha nyugodt, harmonikus légkört szeretnél teremteni otthonodban, és szereted a letisztult összhatást.
  • Sokoldalú: Könnyen kombinálható más színekkel és stílusokkal. Jól működik modern, klasszikus vagy akár rusztikus enteriőrben is, ezért garantáltan a te otthonodban is jól mutat majd.

Hogyan lehet a vakondszürke színt használni az otthonodban?

Burkolat: A vakondszürke kiválóan alkalmazható burkolatokon, legyen szó padlólapokról, csempékről, kültéri burkolatokról vagy fugaszínről.

kedvenc-arnyalat-3.jpg

Falak és bútorok: A vakondszürke nagyszerű választás a falakra és a bútorokra egyaránt. Sőt, a monokróm lakberendezés virágkorában akár mindkét felületen használhatod egyszerre!

Dekoráció: Ha nem szeretnél nagy változtatásokat, használd a vakondszürke színt kiegészítőkben – például párnákon, szőnyegeken, függönyökön vagy éppen gyertyákon. Ezek az apró részletek is nagyban hozzájárulnak a harmonikus összképhez.

kedvenc-arnyalat-4.jpg

Ha kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon

 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9018488391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása