Ez a 10 biztos jel, hogy a burkoló elfuserált munkát fog végezni
2022. szeptember 26. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ez a 10 biztos jel, hogy a burkoló elfuserált munkát fog végezni

A kontár burkolók általában alacsonyabb árat ígérnek a szakképzett szakembereknél, gyakran számla nélkül. Ám nem ez az egyetlen jele annak, hogy az úgynevezett szakembertől elfuserált végeredményre számíthatunk.  Az árulkodó jelekből te is felismerheted a szakképzetlen jelentkezőt, akit érdemes messzire elkerülni.

builder-architect-holds-his-hand-construction-helmet.jpg

A szakemberek tapasztalata az, hogy a kontárok többnyire 20-30%-kal olcsóbb áron vállalják ugyanazt a munkát. Valószínűleg ez még hihető a megrendelők számára, de már vonzó megtakarítással kecsegtet.

A felújítók rendszerint három szempontot tartanak szem előtt, amikor kiválasztják a mesterembereket: az ismerősök ajánlása, az az időpont, amikor a szakember el tudja kezdeni a munkát, illetve az ár.

Íme, a 10 jel, amiből kiderül, hogy nem megbízható szakemberrel van dolgunk. Ha ezeket tapasztalod, legyél óvatos, és ha lehet, válassz másik mesterembert.

  1. Azonnal mond egy árat, anélkül, hogy felmérné a lakást, házat.
  2. Feltűnően olcsó árat mond.
  3. Mindent elvállal, bármilyen típusú munkáról is legyen szó.
  4. Nem tud számlát bemutatni a beszerzett anyagokról.
  5. A szerszámai szegényesek, nem megfelelők.
  6. Tájékozatlan a saját területén: ha szakmai dolgot kérdezel tőle, bizonytalannak tűnik.
  7. Másokat tesz felelőssé a hibákért.
  8. Plusz kiadásokkal járó pluszmunkák merülnek fel állandóan.
  9. Halogatja a munkát, kifogásokkal húzza az időt.
  10. Nem tud számlát adni.

Nagyon fontos, hogy a burkoló szakember kiválasztásakor kérj olyan referenciákat a szakembertől, amelyeket te is le tudsz informálni, továbbá kérj részletes árajánlatot, amely tartalmazza a munkadíjat és az anyagköltséget. Amit csak lehet, fektessetek le írásban, és kérj garanciát. Ha erre nem hajlandó a szakember, akkor legyél óvatos, mert ez is intő jel lehet.

good-looking-construction-worker-sharing-with-experience-with-colleague-holding-helmet.jpg

Sajnos a legnagyobb veszteség az, amikor azért kell szakembert hívni, hogy kijavítsa egy másik hibáját. Egy túl olcsón dolgozó kontár után a csúszó határidők, az egyre növekvő költségvetés, a hibás kivitelezés, az esztétikai és szerkezeti problémák, a behajthatatlan garanciális javítások maradnak, és az olcsóság máris sokkal többe kerül, mint egy rendes szakember. Ezért a legjobb, ha minél előbb kiszúrjuk a hozzá nem értőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9217906747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása