Nem talál olyan szakembert, aki azt és úgy csinálja, mint ahogy azt megbeszélték?
2015. december 02. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Nem talál olyan szakembert, aki azt és úgy csinálja, mint ahogy azt megbeszélték?

Előfordulhat az, hogy Ön azon aggódik, hogy a felújítási/építési munkák elhúzódnak?

Egy lakásfelújításnál a tökéletes végeredményhez nem elég jó burkolólapot választani. Két nagyon fontos dologtól függ még:

  • A burkolótól, annak szaktudásától, a tapasztalatától, hogy mennyire tartja be a szakmai előírásokat, hogy mennyire érdekli a munkája végeredménye, menynyire törődik azzal, hogy maradandót alkosson.
  • A burkolási segédanyagok - ragasztók, fugázók, rugalmas hézagkitöltő anyagok, vízszigetelések, stb. - minőségétől, „tudásától”, valamint ezek helyes kiválasztásától és beépítésétől.


Mégis, mire figyeljen oda a szakemberek kiválasztásánál? A 6 tippünk a következő:

  1. Kérjen referenciát - Ma már nagyon sokan tudatosan készítenek ilyen jellegű felvételeket, melyekből megbizonyosodhat arról, hogy a burkoló valóban szép és esztétikus munkát végez-e.

  2. istock_000006874244medium.jpgGyűjtsön róla minél több információt - Mennyire megbízható a szakember? Mennyire tartotta a szavát (akár a határidőt, akár az árat illetően)? Ha korábbi megrendelői nem nyilatkoznak túl pozitívan a szakemberről a határidőket illetően, akkor semmi nem garantálja, hogy Önnél ugyanezek a dolgok nem fognak problémát okozni.

  3. Gyűjtsön róla ajánlást - Egy burkolót legjobban a munkái, valamint a megrendelői vélemények minősítenek. Ha egy szakember jó munkát végez, a megrendelők általában elégedettek vele, és bátran ajánlják másoknak is.

  4. Szerezzen információt arról, hogy milyen anyagokat használ a munkája során – Sokszor előfordul, hogy amikor a burkolás költségeit tervezik, csak a burkolat árára, a munkavégzés költségeire gondolnak a megrendelők, és nagyon kevesen kalkulálnak a segédanyagokkal – hiszen ezek nem látszanak –, pedig ezek az anyagok határozzák meg a burkolat időtállóságát, élettartamát!

  5. Győződjön meg arról, hogy a szakember számlaképes-e - mert ugye nem elhanyagolható szempont az sem a szakemberválasztás során hogy a mester számlaképes-e vagy sem. Ha vitára kerülne a sor, a munkavégzéshez köthető számlák megléte elengedhetetlen. Csak abban az esetben érvényesítheti a garanciát, ha elteszi a bizonylatokat, számlákat!

  6. Tudja meg, hogy hogy a szakember hogyan kezeli a problémás eseteket - A szakember által készített burkolattal az elmúlt időszakban voltak-e problémák (felválások, repedések), melyeket javítani kellett? Hogyan és milyen gyorsan reagált a problémára, mennyire volt segítőkész? Mennyi időn belül javította ki a problémát?

istock_000008984263medium.jpg
Ha bizonytalan a szakemberválasztást illetően, vagy még nem találta meg a megfelelőt, akkor látogassa meg ezt az oldalt, ahol számos olyan burkolással foglalkozó kivitelezőt találhat, akikkel korábbi megrendelőik már elégedettek voltak, és ők ajánlják őket Önnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr408094602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem_vagyok_dj 2016.01.08. 14:30:04

Ebbe én is belefutottam, akármennyire próbáltam odafigyelni, ismerős ajánlására, referencia képek alapján oké, de csak el lett rontva. Egy ajtót befalaztattam, a többi falhoz képest nem teljesen stimmel. A burkolás borzalmas, háromszor elmagyaráztam hogy az ajtótól kezdje méregetni, ott legyen szép (konyháról van szó) mert oldalt a bútor, hátul pedig a hűtő takarja, ott nem baj ha vágott a padlólap. Erre mi lett? az ajtónál ferde, az ajtó egyik felén a falnál van a másik felén jó 1 centire a faltól, és hol "tökéletes", természetesen a hűtő alatt. Aztán jött a mozaik. Kérdezt az menni fog-e, peeersze. Megvettem, hozzá az epoxy ragasztó-fugázó anyagot is, aztán én magyaráztam neki, hogy elméletileg, hogy kéne használni ezt. Nyilván olyan is lett. Foltos, összevissza, ronda. Menet közben derült ki, hogy aki először kőművesként mutatkozott be, fog burkolni, de igazából festő. Legközelebb bizonyítványt is kérek a végzettségről vagy nem tudom. Folytatni kéne a lakás többi részén a felújítást, de ezek után ha rá gondolok is a méreg fog el. Nem kevést pénzt öltem abba, hogy minőségi "prémium" burkolat legyen, hogy minden tökéletes legyen, de szinte jobban utálom, mint a régi szoci lepukkant borzalmat ami előtte volt. :(
süti beállítások módosítása