A közellenség a fürdőszobájában van!
2016. május 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A közellenség a fürdőszobájában van!

Mivel a penészgombák életének alapvető feltétele a magas páratartalom, nem csoda, hogy gyakran megjelennek a fürdőszobákban, konyhákban. A nedves falakon előszeretettel tenyészik a kórokozó, ami azon kívül, hogy ronda, még egészségtelen is, mert a spórája a tüdőbe kerülve súlyos betegségeket okozhat. Érdemes tehát harcolni ellene, meg is mutatjuk, hogyan.

Íme, a közellenség:

istock_000006615499medium.jpg

A képen ártatlan gömböknek tűnnek, de ne tévesszen meg minket a látványos felvétel, tényleg fel kell venni velük a harcot. Mivel egy felújítást hosszú évekre tervezünk, érdemes olyan alapanyagokat használni, amelyek megbízható társaink lesznek a célunk elérésében, hogy penészmentes övezet legyen fürdőszobánk és konyhánk. Léteznek olyan korszerű fugázó- és tömítőanyagok, amelyek penészesedésgátló adalékkal készülnek, és vízlepergető tulajdonsággal is rendelkeznek. Fontos még a szilikon hézagkitöltő is, amely a szaniterek körül található meg, és időnként érdemes kicserélni. Érdemes olyat választani, amely ecetsavas, mert az még plusz penészedésgátló funkcióval is rendelkezik. Fugázóanyag, szilikon hézagkitöltő választásánál a fantáziáját sem kell visszafognia, mert 31 féle színből választhat, az antracittól a jázminon és a jádezöldön át az ibolyaliláig. A választásban kérje ki szakember tanácsát is, hogyan, milyen anyagok használatával előzheti meg a penészesedést. Segítségképpen összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és tudnivalókat, kezdje a tájékozódást itt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr928724988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása