Pazar ötletek a fürdőszoba burkolatához
2023. május 29. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Pazar ötletek a fürdőszoba burkolatához

Legyen kicsi vagy nagy a fürdőszoba területe, az alábbi ötletek inspirációként szolgálhatnak, ha épp felújítás előtt állsz. Íme, 5 hidegburkolati ötlet, amely minden fürdőszobát feldob!

Színek kombinációja

Kezdjük a klasszikussal: a fehér fürdőszoba elterjedt választás, hiszen optikailag nagyítja a teret, tágas, levegős érzetet kelt… De például egy zöld díszcsík megtöri az egyhangúságot, néhány zöld kiegészítővel társítva (növények, törülközők, gyertyák) pedig képes otthonossá, hívogatóvá varázsolni az amúgy puritán helyiséget.

furdo-burkolas1.jpg

Próbáld ki a mozaikot

A mozaikcsempe a luxusfürdőszobák világát varázsolja az otthonunkba. Tükrökkel, világítótestekkel tovább fokozható a mozaikfelület csillogása. Nem szükséges, hogy a fürdőszoba összes falát mozaikkal borítsuk, a luxushatást már egy kevéssel is elérhetjük, a többi rész maradhat fehér vagy semleges árnyalatú.

Színes fuga

Kevesen gondolnak rá, de a fuga is lehet dizájnelem a fürdőszobában. A színes fuga remek lehetőség arra is, hogy egy fehér fürdőszoba hangulatát feldobjuk. A fuga mérete és színe nagyban befolyásolja a látványt: olyan egyedi megoldások születhetnek, amelyek teljesen egyénivé varázsolhatják a legegyszerűbb fürdőszobát is.

szines-fuga.jpg

Színes burkolat: egy szín, két felület

Ha úgy döntöttél, elrugaszkodnál a fehér színtől, és már kiválasztottad a hidegburkolat színét is, íme, még egy jó ötlet: keress ebben a színben kétféle felületű csempét (vagyis válassz kettőt például a sima, a rusztikus, a fózolt, a fahatású közül). Ezzel kétféle felületet hozhatsz létre (például az egyik fényes, a másik matt), amelyek tökéletesen illenek egymáshoz az azonos árnyalat miatt. Különleges és elegáns hatása van, egyszerű és mégis kifinomult.

furdoszoba.jpg

Válassz egy hangsúlyos elemet

A hidegburkolattal hangsúlyossá teheted az egyik fürdőszobabútort vagy a tér egy részét. Kapjon más burkolatot például a zuhanyfülke fala vagy a fürdőkád, esetleg a mosdó mögötti fal. Ez az egyszerű ötlet rendkívül látványossá teszi majd a fürdőszobát. 

Csodás hatást érhetsz el egyszerűen azzal, ha más színű csempe kerül a kiválasztott falra, de itt lehet megvalósítani az olyan elképzeléseket is, ami a fürdőszoba teljes területén már „sok” lenne. Különleges minták, mozaik, tükörcsempe… a lehetőségeknek csak a képzelet szabhat határt. Fontos, hogy más fókuszpontja ne legyen a fürdőszobának, mert az zsúfolt hatást keltene.

Ha szeretnéd felújítani a fürdőszobáját, de nem tudod, hogyan fogj hozzá, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon.

 

Szaktanácsot kérek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8818100722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása