Mire figyeljen az ablakok kiválasztásakor?
2016. június 22. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Mire figyeljen az ablakok kiválasztásakor?

„A szem a lélek tükre” – szokták mondani, de akkor az otthonunk „szeme”, vagyis az ablak is éppen ilyen fontos. Ezért nem mindegy, milyen felkészültséggel vágunk bele a cserébe.

Most 4+1 alapvető tanáccsal segítünk Önnek, hogy elégedett legyen az új ablakokkal, és ne kelljen többet költeni rájuk a tervezettnél.

1. A legfontosabb mérőszám, amit ismernie kell: a W/m2K szám mutatja az ablaküveg hőáteresztési tényezőjét. Azt jegyezze meg, hogy minél kisebb ez a szám, annál jobb lesz bent a szobában télen: az 1,0 W/m2K kitűnő hőszigetelést jelent, míg a 2,7 W/m2K elég gyenge teljesítményt mutat.

2. Még egy szám, amire figyelni kell: a légkamrák száma. Itt viszont pont az ellenkezője igaz a mutatóknak: minél magasabb, annál jobb. A gyártók általában 3-5 kamrás ablakokat kínálnak, de vannak 6 és 7 kamrásak is. A kamráktól függ a hangszigetelés mértéke, amiről mondanunk sem kell, mennyire fontos.

 19_7.jpg

(kép forrása: http://www.nationofchange.org/2015/wp-content/uploads/windowlady1315.jpg)

3. Ablakválasztásnál arra is gondoljunk, hogy a betörők előszeretettel közlekednek ablakokon keresztül. Ajánlott stabil acélmerevítésű, biztonsági elemekkel ellátott szerkezetet választani, ha már az első lépéstől szeretnénk elrettenteni a betörőket.

4. Magától értetődik, hogy az új ablakok sokkal jobban zárnak, mint a régiek, hiszen valószínűleg ezért döntött Ön is a csere mellett. Az új ablakok bekerülésével az otthona légcseréje lecsökken, amit a fűtésszámlán örömmel fog észrevenni, de arra is figyeljen, hogy megakadályozza a párásodást, ne kezdődjön el penészedés!

Jó, ha ezekkel tisztában vagyunk mi magunk, de talán a legfontosabb +1 tanácsunk, hogy a munka fontosságához mérten keressünk jó, megbízható céget és szakembert. Egy nyílászárócsere sok-sok évre szól, a mindennapjainkat ronthatjuk el, ha a hozzá nem értés miatt nem sikerül tökéletesre a felújítás, építkezés ezen szakasza, vagy többször kell javítani, cserélni, hozzányúlni.

A felújításához, építkezéséhez további ötleteket és tippeket itt talál:

 ebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr158812172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása