4 hasznos dolog, amit a fürdőszoba felújításakor érdemes megfontolni
2024. augusztus 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4 hasznos dolog, amit a fürdőszoba felújításakor érdemes megfontolni

Ha már a fürdőszoba felújítása előtt és közben is szem előtt tartod a következő szempontokat, biztosan nem jössz rá utólag, hogy valami kimaradt. Felsoroljuk azokat az alapelveket és ötleteket, amiknek a megvalósítása a legjobban szokott hiányozni a későbbiekben.

furdo_ujitas_2.jpg

Zónavilágítás

Még a tökéletes burkolat- és szaniterválasztás előnyeit is képes tompítani a nem megfelelő világítás. A zónavilágítás lényege, hogy elegendő fény jusson a helyiség különböző funkcióknak különböző szegleteibe.

A mosdó és a tükör környékén például borotválkozáshoz és sminkeléshez ideális világításra van szükség, míg a kád fölött jóleshet egy kellemes hangulatvilágítás. Ha a vécé a fürdőszobában kap helyet, annak is megfelelő világítás kell – csakúgy, mint a tároló alkalmatosságok fölé, köré vagy mellé. Mindezt már a felújítás előtt érdemes átgondolni, és ennek megfelelően kialakítani a vezetékelést.

Kerekded és szögletes

Nemcsak a szaniterválasztásnál szembesülhetsz a dilemmával, hogy kerek vagy szögletes vonalakat válassz, hanem a tárolóknál és más kiegészítőknél is. A legújabb trendek szerint nem feltétlenül érdemes csak az egyikben vagy másikban gondolkodnod, hiszen a kettő elegyével tudod a leglátványosabb és legegyedibb összhatást elérni.

furdo_ujitas_1.jpg

Élénk színek

A jól megszokott fehér klasszikus megoldásnak és egyfajta biztonsági játéknak számít a fürdőszobában. Utólag viszont megbánhatod, hogy nem a kedvenc színeidet választottad a fürdőszoba felújításakor. A legújabb trendek akár az egymástól elütő színek egyidejű, kiegyensúlyozott használatát is pártolják. Mesésen mutat például a kék a narancssárgával, vagy a zöld a citrommal. Csak rajtad áll, hogy melyiket milyen mennyiségben és intenzitással szeretnéd becsempészni az enteriőrbe!

Drámai hatás

Úgy tűnik, hogy a lakberendezésben is eljött a bátorság, a merészség és az extravagancia ideje. A sötét színek hangsúlyos mintákkal kombinálva például filmekbe illő összhatást eredményezhetnek. Legyen szó antracitról, sötétkékről vagy sötétzöldről, fehérrel és vagány mintákkal kombinálva biztos, hogy megunhatatlan végeredményhez járulnak hozzá. Persze, nem csupán csempét választhatsz ebben a szellemben: rengetegféle vízálló falburkolat várja, hogy felfedezd!

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3718443373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása