Ezt kell tennie a tökéletes wellness-élményért!
2017. július 05. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezt kell tennie a tökéletes wellness-élményért!

Ma már egyre több kertben van medence, ami a nyár beálltával egyre többször kerül használatba. Ha olyan szerencsés, hogy van saját medencéje, azt is tudnia kell, hogyan tartsa karban. Most megmutatjuk, mit csináljon naponta, hetente, havonta és évente, hogy még sokáig élvezhesse a családtagokkal és a barátokkal a medence nyújtotta örömöket.

Íme, 5 tipp, amit érdemes betartani:

1. Napi karbantartás

Használat után tegye a helyére a medencetakarót, és rögzítse le a csatokkal! Habár ez elég macerásnak tűnhet, de tudnia kell, hogy egy medencetetőnek több célja is van:

  • csökken a víz felfűtési ideje
  • nem kerülnek falevelek, bogarak a medencébe
  • kisgyermek felnőtt felügyelete nélkül nem tudja használni a medencét.

A legtöbb esetben a garancia is előírja a medencetakaró használatát. Ráadásul az UV-sugárzás árthat a víz nélküli medencetestnek.

2. Heti karbantartás

Ha hosszabb ideig nem használja a feltöltött medencét, hetente egyszer emelje fel a tetőt, a megfelelő szellőzés érdekében. Ellenőrizze a medence vizét! A vízkeménység ajánlott értéke 8 - 12 nK°, a pH érték ajánlott szintje: 7,2 - 7,6. Rengeteg olyan termék kapható, amellyel javítható a víz minősége, például pH-csökkentő szerek, habzásgátló folyadékok, fertőtlenítőszerek, stb.

3.Havi karbantartás

Érdemes a szűrőbetéteket egy úgynevezett alga-sokk vegyszeres vízben áztatni legalább 1 napon keresztül.

4. Karbantartás 3-4 havonta

Cserélje vagy engedje le vizet és a szűrőbetét cseréjéről is gondoskodjon.

5. Évi karbantartás

Érdemes a medencét szakemberrel megnézetni, még akkor is, ha Ön nem tapasztal problémát. Egy szakértői szem olyan hibákat is megláthat, amelyek csak a következő évben jönnének elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7212599881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása