Konyhai lakberendezés: ezek az év uralkodó trendjei
2024. július 14. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Konyhai lakberendezés: ezek az év uralkodó trendjei

Az idei évben a konyhák tervezése és berendezése terén új és izgalmas irányvonalak rajzolódnak ki. A funkcionalitás és az esztétika ötvözése mellett olyan trendek uralkodnak, amelyek frissességet hoznak az otthonokba. Számos izgalmas elemmel találkoz

Meleg tónusok

meleg_tonus.PNG

Az idei évben a meleg színek és árnyalatok kerülnek előtérbe a konyhai tervezésben. A földszínek, burgundi és mélybarna árnyalatok meleg hangulatot varázsolnak a konyhába. Az ilyen színek nemcsak a falak és bútorok festésében jelennek meg, hanem az anyagokban és a dekorációs elemekben is. A kékek és zöldek mellett a gazdag barnák, a füstös kékek, valamint a vörösek, sárgák és lilák kerülnek a középpontba.

Sárgaréz

sargarez.PNG

Az aranyra emlékeztető sárgaréz árnyalatai visszatérnek a konyhai kiegészítők és berendezések világába. A sárgaréz elegáns ízt ad a konyhának, és tökéletesen illeszkedik a meleg tónusokkal díszített környezethez.

A sárgaréz kiegészítők, például csaptelepek, fogantyúk vagy lámpák egyediséget és karaktert csempésznek a konyhába, és izgalmas kontrasztot teremtenek a modern és hagyományos elemek között. A sárgaréz felülete patinát kap idővel, ami még izgalmasabbá teszi a felületet.

Terrakotta

Ismét divatba jön a terrakotta. Ezek a csempék meleg és otthonos légkört teremtenek, és tökéletesen illeszkednek a naturális stílushoz. A terrakotta kiváló választás lehet a konyha falburkolatához vagy a padlóburkolathoz, hiszen ellenálló és könnyen tisztítható.

Kiválóan párosíthatók a divatos, lágy színpalettákkal, a zsályazölddel és az olívazölddel, de a sötétebb, földesebb tónusokhoz és a fához is remekül passzolnak.

Környezettudatosság és újrahasznosítás

kornyezettudatos.PNG

A fenntartható anyagok és megoldások, valamint a környezetbarát konyhai eszközök és berendezések egyre népszerűbbé válnak. A bambusz vagy más gyorsan megújuló alapanyagokból készült konyhai eszközök és kiegészítők ideális választások lehetnek a környezettudatosságra törekvőknek. Emellett az újrahasznosított anyagok és bútorok is egyre több helyet kapnak a konyhai tervezésben.

Minél több legyen a fa

fa.PNG

A természetes faanyagok melegséget árasztanak és időtálló megoldást nyújtanak. Emellett a fa kombinálható más anyagokkal is, például üveggel vagy fémekkel, így változatos és izgalmas összhatást hozhatunk létre. Remekül passzolnak a fához a természetes anyagok, a kövek, a fekete és a fehér szín, de akár az élénk tónusok is.

Méretes étkezőasztalok

shutterstock_1661883208-836x557.jpg

Az étkezőasztalok egyre nagyobb méretűek lesznek, hogy kényelmesen elférjen körülöttük az egész család vagy baráti társaság. Központi helyet foglalnak el a konyhában, így fontos, hogy ne csak méretük, de stílusuk is kiemelkedő legyen.

Beépített garnitúrák

beepitett.PNG

A konyhákban egyre gyakrabban találkozhatunk beépített kanapékkal vagy ülőhellyel, amelyek kényelmes és barátságos légkörbe invitálnak. Ezek a kényelmes ülőhelyek ideálisak a családi reggelikhez vagy baráti összejövetelekhez. Az ülőfelületek alatti rekeszeket tárolóként hasznosíthatjuk, lehetővé téve a tér hatékonyabb kihasználását, ami különösen a kisebb méretű lakásokban kulcsfontosságú. 

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4918425521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása