Ilyenek lesznek a legnépszerűbb konyhák az idén
2024. április 14. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ilyenek lesznek a legnépszerűbb konyhák az idén

Felejtsd el a minimalista konyhát: a több funkciót betöltő, meleg hangulatú, hívogató konyháknak jön el újra az ideje. Persze nem kell a teljes bútorzatot lecserélni, hogy trendi maradjon a konyhánk. De mit is vegyünk figyelembe? Mutatjuk!

Meleg, hívogató színek

Úgy tűnik, hogy a hófehér konyhák felett eljár az idő. Csökken a kereslet a magasfényű konyhabútorok iránt, lassan visszatérünk a hagyományosabb színek felé. Többek között a világosabb földszínek, faszínű tónusok, a mélykék és a páfrányzöld árnyalatok örvendeznek nagy népszerűségnek. A semlegesebb árnyalatokat bátran lehet kombinálni kontrasztos színfoltokkal. Egy ilyen színpalettát követve hangulatos, barátságos konyhát hozhatunk létre a hideg használati tér helyett.

kep03_1_1.PNG

Az esztétikus és funkcionális konyha

2024-ben a konyhákban nagyobb szerepet kap a funkcionalitás, mint eddig bármikor. Gondolj csak bele, mennyivel könnyebb egy gondosan megtervezett konyhában főzni és pakolni. A konyha megtervezésénél azt vedd figyelembe, hogy mennyit és hogyan főzöl. Az esztétikus ám használhatatlan konyhák felett eljárt az idő! A push-to-open technológiával ellátott szekrények, a modern készülékek, a tudatosan kialakított tárolók megkönnyítik, illetve felgyorsítják a konyhai munkálatokat.

124380-highres-836x559.jpg

Tárolás minden szinten

Egy konyhában nagyon fontos a megfelelő tárolórendszerek kiépítése, főleg a kisebb otthonokban. Idén kiemelt szerepet kap a konyhai tárolási lehetőségek bővítése, legyen szó akár testre szabható fiókok és szekrények kialakításáról, akár a kamra rendszerezéséről.

A beépített tárolórendszerek mellett újra nagy népszerűségnek örvendenek azok a tárolószekrények, amelyek kisebb helyen is elférnek: vitrinszekrények, konyhaszigetek, lebegő polcok.

07-hao-the_bridge-878-836x1252.jpg

Trendi dizájnelem

Minden konyhának szüksége van egy központi fókuszelemre, ez pedig miért ne lehetne a páraelszívó? 2024-ben inkább emeld ki kreatívan, hiszen egy stílusos páraelszívó nem csak funkcionalitással bír, hanem személyiséget is kölcsönöz a térnek. Lehet elegáns rozsdamentes acél, rusztikusabb fából készült, csempével kirakott vagy akár merész színű is.

kep07_1.PNG

 

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4118348739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása