Nem csak a fehér lehet opció: az 5 legszebb falfesték szín apró helyiségekbe
2020. december 03. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Nem csak a fehér lehet opció: az 5 legszebb falfesték szín apró helyiségekbe

Vizuálisan növelni a teret: ez a megoldás akkor, ha a lakás kisebb helyiségeit tágasabbá szeretnénk tenni bontás nélkül. A legkönnyebb út, ha a falfestéket úgy választjuk meg, hogy feldobjuk vele az aprócska szobát, konyhát vagy fürdőszobát. De vigyázat! A kis térben bármilyen árnyalat sokkal erőteljesebben hat. Ezért is érdemes jól megfontolni a választást, mielőtt belevágnánk az átfestésbe.

kis_furdoszoba_8_okos_es_kreativ_megoldas_09.jpg

Mapei színajánlat a kisebb terekhez

Alapszabály persze, hogy a halványabb színek távolibbnak mutatják a falfelületeket, és így sokkal kevésbé nyomasztó, sőt kellemes lehet a közelségük. Ehhez a szellős, megnyugtatóan tágas hatáshoz a fehér szín a Jolly Joker választás, ugyanakkor ezt sokan túl unalmasnak, egyhangúnak érzik.

  1. Halvány hidegkék

A derűs nyári ég színe üdítően hűs, frissítő hatású árnyalatával megnyitja a teret. Még akkor is, ha a helyiség szinte kalickaszerűen kicsi, ennek a színnek a hatására olyan szabadnak érezheti magát benne, mint a madár. Képzeletben kedvére szárnyalhat, mert nem fogja többé négy fal közé bezárva érezni magát. A halványkék pihentető, stresszmentesítő hatású szín, amely tisztaságot sugároz.  

  1. Meleg őszibarack

A nyári napok szabad, örömtől repeső hangulatát tükröző szín. Méregtelenítő és kedélyjavító hatást tulajdonítanak neki. Regeneráló és vitalizáló hatásánál fogva egy csapásra enyhíti a bezártság érzetéből adódó lehangoltságot, depressziós hangulatot, miközben a teret is hatékonyan tágítja. Nyáron kitűnően fog harmonizálni a kinti hangulattal, a hideg évszakokban pedig átmelegíti testét-lelkét otthonos hangulatával.

  1. Elegáns szürke

Cseppet sem unalmas és hétköznapi, sőt: ünnepien választékos szín. Ha sok tarka, színes tárgy található a kicsiny helyiségben, akkor ideális hátteréül szolgálhat ezeknek, mert tompítja ezek harsányságát, és a rend, a csendes nyugalom érzetét kelti otthonában. Visszafogott nyugalma, kifinomultsága a térérzetetre is pozitívan hat, új távlatot nyit a zárt, kisebb helyiségekben.

  1. Frissítő mentazöld

Mi lehetne szabadabb, mint az üde, tavaszi természet? Ennek hangulatát a lakásába is becsempészheti, megszüntetve a kis helyiségek feszélyező zártságát. A zöld a remény és a megújulás színe, amely egyszerre frissít és pihentet. Világos árnyalataival ráadásul a teret is tágítani képes, hűs hangulatával megnyugtat.

  1. Serkentő sárga

Meleg és barátságos hellyé teszi a kicsiny helyiségeket is, mert pozitív, optimista hangulatot áraszt. Ha a napfény színe ragyogja be a lakást, az garantáltan jót fog tenni az egész család hangulatának. Jókedvet, életvidámságot csempészhet ezzel a színnel a legkisebb otthonba is, miközben lélektani hatásként kreativitását, koncentrációját is növeli vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7016284468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása