5 dolog, amitől a lakásod berendezésekor óvnak a szakemberek 
2024. március 25. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 dolog, amitől a lakásod berendezésekor óvnak a szakemberek 

Az otthonod összhatását számos tényező befolyásolhatja, de vannak bizonyos jellemzők vagy döntések, amelyek miatt egy otthon nem a legjobb hatást kelti.

Nézzünk néhány olyan tényezőt, amelyek a szakemberek szerint hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a téged körülvevő környezet kevésbé minőségi benyomást keltsen.

Fontos először is megjegyezni, hogy az otthonod ideális esetben az a hely, ahol komfortosan érzed magad. Ha neked úgy tetszik, ahogy van, és jól érzed magad benne, akkor igazából más nem számít. Ezen felül az „olcsó” megítélés nem mindenkinek jelent automatikusan negatív dolgot, ugyanis sok esetben kreatív és megfizethető megoldásokkal is sokat lehet elérni.

nappali1.jpg

Hiányos vagy rendezetlen berendezés

Az otthon rendezetlen vagy hiányos benyomást keltő berendezése azonnal olcsónak tűnhet. Ha nincsenek megfelelő tárolási megoldások, vagy a dolgok rendezetlenül hevernek mindenfele, az ronthatja az összhatást.

Nem megfelelő világítás

A megfelelő világítás hiánya vagy a rosszul megválasztott lámpák a hangulat és a légkör rossz megítélését eredményezhetik. Törekedj arra, hogy minél több fényforrás álljon a rendelkezésedre egy helyiségen belül, hogy mindig a hangulatnak és az alkalomnak megfelelő világítást tudd felkapcsolni.

Színválasztás és összhang hiánya

A rosszul megválasztott színek vagy a nem koherens színösszeállítások szintén negatív hatást gyakorolhatnak a belső térre. Lehet, hogy egy domináns, de az összképből kilógó berendezési tárgy áthelyezésével máris sokkal jobb hangulatot érhetsz el.

A személyesség hiánya

A hiányos vagy szegényes dekoráció, valamint a személyes érintettség hiánya szintén hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az otthon kevésbé meghittnek és kevésbé gondozottnak tűnjön. Egy-két fénykép, nyaralási emlék elhelyezésével máris sokat lehet javítani az összhatáson.

Szakszerűtlen „barkács” megoldások

Ha a saját kezűleg készített berendezési tárgyak vagy dekorációk nem sikerültek a legjobban, az könnyen olcsó hatást kelthet. Egy-két darab még jól mutathat, de nem érdemes összezsúfolni az ilyen tárgyakat egy helyiségen belül.

Kedvet kaptál egy felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5718322113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása