Csodák kis terekben: praktikus és hangulatos kislakás
2021. október 08. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Csodák kis terekben: praktikus és hangulatos kislakás

Nem szabad azt gondolni, hogy a lehetőségeink korlátozottak, még ha csak kis méretű a lakás, amit szeretnénk berendezni. Elég, ha a profi lakberendező 2 trükkjét alkalmazzuk, és csodákat művelhetünk mini lakásokban is.

 A francia lakberendező, Marianne Evennou jól ismert kis lakás projektjeiről, melyekben zseniálisan bánik a mini terekkel. 2 trükkje, vagyis kedvenc módszere a vizuális térnöveléshez a gazdag színek és a beltéri ablakok használata. A legkisebb lakás melyen dolgozott mindössze 11 négyzetméteres volt! Egy francia magazinnak annyira megtetszett a munkája, hogy 10 oldalt szentelt ennek a lakásnak. Lássuk a részleteket.

Az egyszobás lakás felújításával a teret is teljesen átrendezték, lett előszoba, konyha, nappali, hálószoba szekrényekkel és kis íróasztallal, könyvespolcokkal és fürdőszoba. Minden lehetséges helyet felhasználtak a tároláshoz. 

A lakás viszonylag sötét volt az első emeleti elhelyezkedése miatt, így maximálisan figyelni kellett a fények megfelelő elosztására az egész lakásban. A legfontosabb technika ehhez a belső ablakok alkalmazása volt. Üvegezett betétek kerültek az előszobát és a konyhát, a nappalit és a hálószobát elválasztó falakba.

A lakberendező másik trükkje is bevált a lakásban. Minden zugnak egyedi hangulatot adtak a színpalettával, amely megadja a hely ritmusát és a zónák vizuális különválasztását. A szakember meggyőződése, hogy legyen bármilyen kicsi egy lakás, a zónák megfelelő definiálása és különválasztása nagyon fontos.

Érdekesség, hogy a mosógépet a konyha sarokeleménél építették be, mert ez amúgy is nehezen hasznosítható hely – hozzáférni viszont hátulról, az előszoba felől lehet, ahol egy ajtót kialakítva tudják használni a gépet.

Extra tipp: elhagyták a radiátorokat, a padlófűtés alkalmazásával is könnyítettek a berendezésen.

Ha szeretnéd felújítani az otthonodat, de kérdéseid vannak, mielőtt belevágnál, kérdezd szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

Ha pedig szeretnéd igénybe venni az otthonfelújítás támogatást, kattints ide az online segítségért

(A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6516714958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása