Ritkán látni ennyire jól sikerült felújítást!
2023. január 12. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ritkán látni ennyire jól sikerült felújítást!

Sok jó döntést kell hozni ahhoz, hogy egy felújítás tényleg álomszerűen sikerüljön, minden a tervek szerint alakuljon.

Most mutatunk egy olyan komplett példát, amiből sokat tanulhat mindenki, aki szeretne a közeljövőben felújítani vagy építkezni. Jegyzetelni ér!

TELJES MEGOLDÁSOK TÖBB TERMÉKVONALON  

Az egyik nagy titok a segédanyagok megválasztása. A példánkban szereplő tizenöt lakásos társasházban a Mapei termékeket hőszigeteléshez, homlokzatképzéshez, homlokzati hidegburkoláshoz valamint hideg- és melegburkoláshoz alkalmazták.

kep1_9.JPG

Hőszigetelés és homlokzat kialakítás Mapei termékekkel 

A társasház homlokzatának kialakítása során, a MAPETHERM TILE SYSTEM termékrendszert alkalmazták a rusztikus homlokzati hidegburkolat kiépítésére. A homlokzat többi részén, ahová vakolt felületet terveztek, a MAPETHERM EPS hőszigetelő rendszert alkalmazták, amelyre SILANCOLOR TONACHINO vakolatrendszer került.  

Hidegburkolati munkálatok Mapei termékekkel  

A projekten különböző méretű kerámiaburkolat fektetésére volt szükség, kültéren csak padlón, beltérben padlón és falon is. 

 

  • Beltéri hidegburkolás 

 

Az aljzat kiegyenlítéséhez a NOVOPLAN MAXI habarcsot alkalmazták a kivitelezők. A ragasztóválasztást elsősorban a burkolólapok mérete határozta meg. A kisebb méretű lapokhoz a lecsúszásmentes ADESILEX P9 ragasztóanyagot, a nagyobb méretekhez a KERAFLEX EASY S1 alakváltozásra képes ragasztóanyagot használták a szakemberek. 

A fugahézagok tömítésére a KERACOLOR FF FLEX terméket, a csatlakozó hézagokba és a csőáttörésekhez a MAPESIL AC szilikonos hézagtömítő anyagot alkalmazták. 

A vizes helyiségek kent szigetelőrendszerének kialakításához a MAPELASTIC habarcsot alkalmazták MAPEBAND hajlaterősítő kiegészítéssel. 

kep2_12.JPG

 

  • Teraszok hidegburkolása 

 

A teraszokon a kent vízszigetelő rendszer kiépítéséhez a MAPELASTIC anyagot alkalmazták. A kerámiaburkolatot kültérben is KERAFLEX EASY S1 ragasztóágyba fektették, majd a fugázást ULTRACOLOR PLUS-szal, a hézagtömítést MAPESIL AC termékkel végezték el. 

Melegburkolati munkák Mapei termékekkel 

A melegburkolati kivitelezés során 350 m2-en kerültek beépítésre Mapei termékek a lakások nappali és hálóhelyiségeiben. Mivel laminált parketta volt a burkolat, így a szakemberek csak az alapozáshoz és a kiegyenlítéshez alkalmaztak Mapei terméket. 

kep_3.JPG

Az új építésű betonaljzatra PRIMER G alapozót vittek fel, majd a laminált parketta fogadása előtt ULTRAPLAN ECO 20 kiegyenlítőhabarccsal alakítottak ki a megfelelő fogadófelületet. 

Ha kérdéseid vannak az otthonod felújításával kapcsolatban, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon, és tedd fel a kérdéseidet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1217996796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása