Meglepő: ezektől a színektől értékesebb lesz az otthonod
2023. december 11. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Meglepő: ezektől a színektől értékesebb lesz az otthonod

A hagyományos felfogás szerint a fehér szín a legjobb választás a falakra, ám egyre több szakértő mondja azt, hogy az élénk színű falak sokkal otthonosabbá teszik a teret, így a potenciális vevők is könnyebben érzik sajátjuknak azt.

Nézzük, hova milyen színt érdemes választanod a fehér helyett.

Fontos az első benyomás, amely az ajtónál kezdődik

Meglepő lehet, de az ingatlaneladással foglalkozó szakemberek azt figyelték meg, hogy azok az otthonok, amelyeknek fekete volt a bejárati ajtaja, jóval nagyobb eséllyel keltek el a kikiáltási áron. Ezt a jelenséget azzal magyarázzák, hogy a fekete olyan erős első benyomást kelt, hogy a vásárlók szemében értékesebbnek tűnik tőle az egész otthon.

mapei-konyha_1.jpg

Konyha, a ház szíve-lelke

Úgy tűnik, a fehér konyha veszít a népszerűségéből, hiszen túl mű lehet a hatása. A konyha általában a ház szíve, ahol ideális esetben meghitt hangulat és melegség uralkodik. A profik szerint egy mély szürke konyha érdemben megdobhatja a lakás értékét. De sokan még ennél is tovább mennek: a szürkés árnyalatok mellé ezüst kiegészítőket választanak, így még drágább az összhatás.

mapei-furdoszoba_2.jpg

Földszínek a fürdőszobában

A teljesen fehér fürdőszobák jól mutatnak a magazinokban, ám nem csábítóak a potenciális vevők szemében. A földszínek ellenben kellemes, otthonos érzetet keltenek, ami egyértelműen ideális a fürdőszobában.

Kék berendezések a ház bármely pontján

A kék szín egyszerre játékos és elegáns, ez a kettős pedig jelentősen megkönnyítheti a dolgod, ha eladásról van szó. A lakás bármelyik pontján működik, ám a szakemberek szerint a konyhában érvényesül a leginkább.

mapei-haloszoba.jpg

Vöröses árnyalatok a hálóban

Szintén az otthonosság jegyében jó választás a terrakotta vagy más vöröses szín a hálószobába. Az ágynemű kiválasztásánál nagyon is jó döntés a fehér, hiszen a kontraszt otthonos kellemes légkört teremt. Ráadásul a hófehér ágynemű tiszta érzete szinte csalogatja majd a lehetséges vevőket.

Ha ezek alapján kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7318254147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása