Elrontható a fürdőszoba felújítása, ha ezt a 4 dolgot nem veszed figyelembe
2023. május 01. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Elrontható a fürdőszoba felújítása, ha ezt a 4 dolgot nem veszed figyelembe

Most megmutatjuk, mi az a 4 leggyakoribb hiba, ami miatt a fürdőszobák felújítása félresikerül.

Milyen hiba csúszhat be a fürdőszoba tervezésénél? Mire érdemes fokozottan ügyelni? Cikkünkből kiderül, hogyan lesz hosszú évekig olyan tökéletes a fürdő a felújítás után, mint amilyennek megálmodtad.

 

empty-modern-room-with-furniture_1.jpg

# Nem a fürdőszoba adottságaihoz rendezkedünk be

Gondoljuk át családunk, és saját életmódunkat, tér-igényünket, szokásainkat – és ennek megfelelően válasszunk!

Amikor a fürdőszoba felújítását tervezzük, érdemes rajzolni és pontosan lemérni mindent. Hiába nagyon szép a térben álló mosdó, ha elveszi a helyet, a teret előlünk – vagy csak nem tudunk hová pakolni végül. Egy franciaágy sem fér be minden szobába, vagy csak túl nagy lesz oda látvány és kényelem szempontjából – ugyanez a kád esetében is igaz.  

Merre nyílik a fürdőszoba ajtaja? Nem ütközik semmibe? Elképzelhető, hogy a sarokkád helyett jobban mutat és helytakarékosabb is az egyenes kád, vagy jobb választás egy dupla mosdó helyett egy szimpla mosdó, mellé pedig egy jól rendszerezhető fiókokkal megoldott fürdőszoba szekrény.

Hiába szerettünk bele a sötét tónusú burkolatba, ha azt választjuk a kis méretű fürdőszobába, könnyen összenyomhatja a teret. Ha kicsi a fürdőszoba, válasszunk inkább világos, fényes csempét, mely optikailag tágasabbnak, fényesebbnek mutatja a teret.

close-up-view-eco-cosmetics-concept.jpg

# Rendetlenség

Ez a hiba leginkább abból ered, ha nincs elegendő tárolóhely. Mennyi tárolóra lesz szüksége a családnak? Egy szép fürdőszobabútor, tágas szekrény, fiók segíti mindennapjainkat, sokkal áttekinthetőbb, rendszerezhetőbb, nem kell folyton keresgélnünk mindent a nagy reggeli rohanásban.

toilet-shower-bathroom.jpg

# Időbeni csúszások

Minél különlegesebb, minél egyedibb csempét vagy járólapot szeretnénk, annál fontosabb, hogy időben adjuk le a megrendelésünket. Sokan esnek abba a hibába, hogy várnak a rendeléssel, és már csak az éppen készleten lévő termékek közül tudnak végül választani, ami nem felel meg 100%-ban az elképzeléseiknek.

# Penészesedő falak, rossz vízelvezetés

Ha van ablak a fürdőszobában, szerencsénk van, hiszen gyakran lehet szellőztetni. De a vízszigetelésre akkor is érdemes komoly gondot fordítani, különösen, ha épített zuhanykabint tervezünk. Ha kádat szeretnénk, és időnként zuhanyozunk benne, akkor célszerű egy kádparavánnal megelőzni a kifröccsenő víztócsát. A fürdőszobába mindenképpen érdemes vízlepergető technológiával készült fugázót választani, mint például a Keracolor FF Flex.

Ha kedvet kaptál a fürdőszoba felújításához, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj bátran szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon, és tedd fel kérdéseidet. 

 

Szaktanácsot kérek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3918100650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.08.21. 09:47:47

Jó cikk. Szívesen olvasnánk egyszer falpanelekről szóló cikket is.
süti beállítások módosítása